Foran Empoli Roma

Det blir en spennende Serie A helg da topplagene møtes innbyrdes, mens Roma reiser til Empoli for å gjøre sin jobb, som subsekvent skal sikre Champions League-spill neste sesong.CcJfJEgWoAAyH9q

Fiorentina tar imot Napoli, som opplever en aldri så liten formdupp (uavgjort og tap på de to siste), og søndag kveld er det dags for Juventus Inter. Ideelt sett, avgir samtlige poeng, slik at Roma kan snike seg innpå, og at både første- og andreplassen er innfor rekkevidde.

Etter en uke med mye mas omkring TV-intervjuer, Spalletti, Totti og spilletid, ser det ut til at stormen i vannglasset har roet seg. Merkelig hva en 5-0 seier og en retroduksjon til laget har å si på humøret.

Empoli har en svært tung periode om dagen. Toscanerene har ikke vunnet hjemme siden midten av desember, og står med fattige to seire på de ti siste. Forrige gang Marco Giampaolo håvet inn 3 poeng, var bort mot Torinio i starten av januar, og det blir en stor oppgave å møte høytflyvende Roma i morgen. For å gjøre oppgaven enda brattere, må Empoli klare seg uten playmaker Saponara og forsvarsklippen Tonelli. Sistnevnte var i Romas søkelys i januarvinduet, og det kan virke som om Sabatini ikke har gitt opp å signere ham enda.

I tillegg til Tonelli og Saponara, kan det være at Azurri må klare seg uten Lorenzo Ariuado og Andrea Costa. To spillere som derimot er klare til å ta imot gamle kjente på lørdag, er utlånte Leandro Paredes og vaktmesteren Lukasz Skorupski.digneparedes

Spallettis Roma begynner å se bedre og bedre ut, og kapitaliserte enormt på dette i andre omgangen på søndag. Vi kan ikke annet å forvente at dette skal fortsette, til tross for at man må klare seg uten Daniele De Rossi. Midtbanen vil da bli besatt av Pjanić og Nainggolan. Det er ventet at Spalletti vil gå ut i 4231.

Bakover på banen er det ventet at både Manolas og Florenzi vil starte, men begge var syke i midtuken, så det er ikke 100% sikkert. Med i troppen er de i hvert fall. Alternativene, dersom begge må stå over, vil mest sannsynlig være Maicon og Zukanović. Resten av forsvaret blir fylt opp av Rüdiger og Digne. Bak dem finner vi Szczęsny mellom stengene.

Foran Pjanić og Nainggolan vil vi mest sannsynlig finne El Shaarawy, Diego Perotti og Mohammed Salah. Disse tre vil utføre angrepet sammen med Edin Džeko, som, heldigvis, kom seg etter tidenes miss søndag. Eneste som synes bommen var verre enn Džeko selv, må være Maicon, som var sikker på at bosnieren skulle sette ballen i åpen kasse, og har verdens beste ansiktsuttrykk da han innser at ballen går utenfor stengene.

Nykomlingene Perotti og El Shaarawy har hatt en fin introduksjon i Hovedstaden, og med Salah’s (som i følge Spalletti ‘har den rette oppførselen på banen’) stigende form og det at Røyskatten (Džeko) har funnet veien til nettmaskene igjen, kan det bli en flott start på lørdagskvelden for Romanisti både på Stadio Carlo Castellani og foran TV-skjermene.

Francesco Totti er med igjen i kamptroppen, og skal ikke til Leicester likevel. Når det er skrevet, må vi sette pris på kreativitet innen sportsjournalistikken.Cb1l3o1WIAA27F0

Resten av troppen; De Sanctis, Torosidis, Leandro Castán, Keïta, Emerson Palmeiri, Uçan, Vainqueur, Strootman og Iago Falque.

Forventet lagoppstilling Empoli: Skorupski; Zambelli, Ariaudo, Camporese, Mario Rui; Maiello, Paredes, Buchel; Zielinski; Pucciarelli, Maccarone.

Avslutningsvis må vi ta med at Lucas Digne er ett kort unna suspensjon.

Forza Roma!!