Seks strake!

Seiersmarsjen til Roma og Luciano Spalletti fortsetter. Lørdag kveld var det Empoli som fikk unngjelde.

Roma gikk ut i hundre på Stadio Carlo Castellani i Toscana og det tok bare fem minutter før Spalletti hadde såret sine egne. Stephan El Shaarawy får ballen av en annen januar-signering, Diego Perotti, midt inne på halvdelen til Empoli. Den hårfagre vingen avanserer og velger å fyre av fra 25 meter tross to spillpunkter til høyre. Undertegnede var allerede oppe med hånden for å rive seg i håret, men curleren fra Il Faraone seilte inn i krysset bak Lukasz Skorupski som slengte seg forgjeves. En aldeles utsøkt scoring fra El Shaarawy og en kanonstart for Roma.

Første omgang var i det hele tatt en underholdene affære med høyt balltempo og to lag som gikk i angrep. Et slik angrep kom hjemmelaget med etter halvspilt første omgang. Szczesnys fremste last som keeper er feltarbeidet, noe han igjen viste ved denne anledningen. Polakken var for sent ute fra streken for å avverge et innlegg fra høyre. Dermed måtte han bokse, og ei heller den manøveren var av det imponerende slaget: Den innleide Arsenal-keeperen bokset nemlig ballen rett i fleisen på midstopper Ervin Zukanovic og ballen seilte inn i nettet. 1-1 etter et skikkelig tøysemål.

Roma skulle imidlertid slå tilbake. Miralem Pjanic, som hadde vært en anelse hissig hele kampen, fikk ta et frispark fra 19 meter, ca. rett på målet. Det første forsøket gikk i muren, men returen fikk bosnieren tilbake og på halvspretten fikk han klokkerent treff og ballen føk inn bak Skorupski som ikke fikk tid til å reagere. 2-1 til Roma etter 27 minutter.

Dårligere nyheter kom etter drøye halvtimen da Radja Nainggolan måtte ut med skade. Vi krysser fingrene for at det ikke er noe av langvarig karakter belgieren har dratt på seg. Roma gikk i garderoben med ledelse.

Andre omgang begynte der den første slapp med høy intensitet. Det tok imidlertid fort av og kampen roet seg betraktelig. Etter noen minutter med høfligheter tok Empoli virkelig over oppgjøret. Maicon var som vanlig fullstendig skutt da kampuret passerte timen og hjemmelaget kom til flere farligheter fra sin venstreside. Etter 73 minutter fikk den aldrende brasilianeren hvile og Kostas Manolas kom inn for å bringe ro i rekkene.

Empoli-presset roet seg etterhvert noe og døde definitivt ut da El Shaarawy punkterte kampen minuttet etter grekeren entret den regntunge gressmatta. El Shaarawy spilte selv igjennom Salah på lekkert vis. Egypterns lobbforsøk var ikke all verden, men kom litt på siden av Skorupski som måtte slenge seg og gi retur. Der dukket El Shaarawy selv opp og fastslo sluttresultatet til 3-1. El Shaarawy står dermed allerede med fire Serie A mål siden overgangen fra Monaco/Milan.

På tampen fikk Empolis Mario Rui sitt andre gule og dermed rødt kort da han prøvde å separere Antonio Rüdiger fra huden hans. Den særs stygge handlingen hadde fortjent direkte rødt, men av banen måtte han nå allikevel.

En artig situasjon ble fanget opp av mikrofonene helt på tampen: Szczesny leverte et utspill som var særdeles langt unna der Spalletti mente den burde havne, nemlig hos Edin Dzeko. Spalletti ropte til polakken på gebrokken engelsk: «Trenger du briller!? EDIN, EDIN, EDIN!!!»

Med sin sjette strake seier går Roma forbi Fiorentina og er bare fire poeng bak Napoli. Disse to møtes på mandag i Firenze. Det er bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet, for sesongavslutningen blir fartsfull.