Foran Roma – Fiorentina

«Hvis Fiorentina er et kunstverk, er vi et mesterverk», uttalte Luciano Spalletti til pressen torsdag. Vi får nesten umiddelbart se om mannen må svelge sine ord, for fredag kveld smeller det på Olimpico. Viola og Paulo Sousa kommer på besøk for Spallettis Romas første ordentlige test i hjemlig serie på flere uker. Begge lag står med 53 poeng etter 27 spilte kamper og begge lag har dermed både mye å vinne og mye å tape – en klassisk ‘sekspoengskamp’.

Roma har som kjent seks seire på sin seks siste kamper i Serie A, og har en bedre skadesituasjon enn de har hatt på lenge. Til kampen fredag mangles kun De Rossi og Gyomber. Smellen som gjorde at Radja Nainggolan måtte gå av banen mot Empoli i helgen virker dermed å ha vært heller harmløs i det lange løp. Florenzi forventes tillit på høyre back på bakgrunn av Maicon sin svake andre omgang i forrige kamp. Samtidig vil trolig Manolas være tilbake fra start. Vi forventer denne startelleveren:

Roma, 4-2-1-3: Szczesny; Digne, Manolas, Rudiger, Florenzi; Keita, Pjanic; Nainggolan; El Sharaawy, Perotti, Salah

Mens Roma har en imponerende seiersrekke, har ikke Fiorentina gjort skam på seg de siste ukene heller. De har faktisk ikke tapt siden bortekampen mot Milan i midten av januar, og slipper meget sjelden inn mer enn ett mål i løpet av en kamp. På den annen side slipper de også ofte inn dette ene målet. Sousa har et tilnærmet skadefritt lag å velge fra, med unntak av Benalouane. Den gamle kjenningen Mauro Zarate er også ute med suspensjon etter å blitt utvist mot Inter den 14. februar. Vi tror på følgende lagoppstilling:

Fiorentina, 4-2-3-1: Tatarusanu; Alonso, Astori, Rodriguez, Roncaglia; Vecino, Badelj; Bernadeschi, Valero, Tello; Kalinic.

Kampstart er 20:45, og sendingen starter fem minutter tidligere på Viasat Sport. Daje!