Festfotball mot Fiorentina

De seks strake seirene i Serie A Roma tok med seg inn i toppkampen mot Fiorentina ble forlenget til syv strake da de fremmøtte på Olimpico fikk servert festfotball av Spallettis menn.

perotti shaarawy fiorentina

Luciano Spalletti har fått alvor funnet seg til rette i Roma, men selv om de seks siste kampene i Serie A har gitt full pott har motstanden vært så som så, men Roma viste at formen har kommet for å bli da Fiorentina som lå likt med Roma på 3. plass ble feid av banen.

Roma startet kampen med El Shaarawy, Perotti og Salah som hadde 9 mål og 7 assist mellom seg i Serie A på de seks foregående kampene, en statistikk som ble markant forbedret i løpet av kampens 90 minutter.

For det tok ikke mer enn 22 minutter før en hårfint offsideplassert Salah ble stikket igjennom av Pjanic før egypteren fant sin «landsmann» El Shaarawy inne i feltet som satte inn kampens første mål.

Tre minutter senere var det Salah sin tur til å komme på scoringslisten da han fikk en kort pasning av Perotti som han dundret løs fra 20 meter og via beinet til tidligere Roma-stopper Davide Astori fikk ballen en perfekt bue over Fiorentina-målvakt Tatarusanu som måtte plukke ballen ut for andre gang.

Før 40 minutter var spilt var sistemann i trekløveret «PES» sin tur til å score da El Shaarawy fant Perotti i feltet som satte inn kampens tredje.

Det så lenge ut til at Roma skulle gå inn til pause med meget komfortable 3-0, men Lucas Digne felte Tello innenfor 16-meteren på overtid av førsteomgang og dommeren dømte straffe. Szczesny var etter straffen fra Ilicic, men kunne ikke forhindre at Viola gikk inn til pause med et lite håp.

Etter pause roet det hele seg ned, men all tvil ble feid til side i det 58. minutt da Pjanic slo en lang ball i bakrom og med et høytstående Fiorentina-forsvar kunne Salah løpe fra alt og alene med Tatarusanu gjorde egypteren ingen feil og scoret kampens siste mål.

En annen gledelig nyhet var at Francesco Totti som ikke har fått spille ligafotball siden januar fikk seg et kvarter på banen og var veldig nære å sette et av karrierens vakreste mål da et frispark gikk i krysstanga og ut mot tampen av kampen.

Roma tar et godt grep om 3. plassen og har nå tre poeng ned til Fiorentina (i tillegg til å ha de på innbyrdes) og det er nå kun to poeng opp til Napoli på 2.plass som har en kamp mindre spilt. De syv siste Serie A-kampene har gitt syv strake seire og hele 22-5 i målforskjell. Er det lov å håpe på et mirakel i Madrid på tirsdag?