Før Real Madrid-Roma

Roma har en knalltøff oppgave foran seg og må vinne med to mål på Santiago Bernabéu for å gå videre i Champions League.

digne real madrid

Roma har fått en stor oppsving de siste ukene og står bokført med syv strake ligaserie og etter 4-1 hjemme mot Fiorentina på fredag har noen fått et lite håp om at det kan skje et mirakel i Madrid på tirsdag. For Roma var meget uheldige i hjemmeoppgjøret mot Real Madrid for tre uker siden og selv om spillet var bra endte det med 0-2 tap etter scoringer av Ronaldo og Jese.

Kun to ganger i Champions League-historien har et lag greid å ta seg videre med tap i det første oppgjøret på hjemmebane. Ajax greide det mot Panathinaikos i semifinalen i 95/96-sesongen etter å ha tapt 1-0 på hjemmebane (0-3 i andre kamp) og Inter slo ut Bayern München i 2011 da de tapte 1-0 på San Siro (2-3 i bortemøte). Aldri før har et lag som har tapt med to mål på hjemmebane i første kamp kommet seg videre, det er oppgaven Roma står ovenfor.

Roma må greie seg uten Rüdiger og De Rossi mot Real Madrid, ellers så er troppen uendret fra sist kamp. Bursdagsbarnet Luciano Spalletti må dermed rokkere litt om i midtforsvaret og det er ventet at Ervin Zukanovic får sin Champions League-debut kun en drøy måned etter at han signerte for Roma. Det er ikke ventet at Spalletti gjør noen store forandringer fra Fiorentina-kampen og angrepstrioen Perotti, El Shaarawy og Salah (PES) får nok fornyet tillit fra start etter å ha dundret inn 13 mål og 10 assist mellom seg på de siste 7 kampene. En som kan få sjansen er Edin Dzeko som har vært litt ute i kulden de siste kampene og det ryktes om at Spalletti muligens endrer formasjon til 4-2-3-1 etter at Radja Nainggolan haltet av treningen i Madrid tirsdag kveld. Det kan da resultere i at Pjanic og Keita tar de sentrale midtbaneposisjonene med «PES» bak Dzeko på topp.

 

Real Madrid

Real Madrid hadde en fantastisk generalprøve på lørdag da de smadret Celta Vigo hele 7-1, Cristiano Ronaldo som scoret i hjemmeoppgjøret mot Roma scoret hele fire mål. Dog så har Real Madrid falt litt utenfor tittelkampen i La Liga og ligger i likhet med Roma på 3. plass i hjemlig liga. Ettersom Real Madrid har hele 12 poeng opp til Barcelona på tabelltopp og laget er ute av Copa Del Rey har Zinedine Zidane sitt mannskap kun Champions League igjen å spille for.

Selv uttalte Zidane på dagens pressekonferanse at det ikke var over enda: «Hvis en ikke gjør ting godt nok kan man bli slått ut. Det er ikke sant at Roma ikke har noen sjanse.»

Det er derfor gledelige nyheter for spanjolene at Modric og Kroos er tilbake i troppen etter å ha stått over med skade og sykdom mot Celta Vigo i helgen. Gareth Bale er også tilbake og kan få sin første kamp på over en måned mot Roma. Karim Benzema er ute med hamstringskade og må unnvære kampen.

Forventede lagoppstillinger

Real Madrid (4-3-3):  Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Kroos, Modric, Isco; James, Ronaldo, Bale

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Manolas, Zukanovic, Digne; Pjanic, Keita, Nainggolan; El Sharaawt, Perotti, Salah

 

Kampstart er 20.45 og vises på Viasat Fotball.