Roma ute av Champions League

På forhånd snakket man om at Roma trengte et mirakel for å slå ut Real Madrid etter 0-2 hjemme på Olimpico. Etter kampen er det et mirakel at man ikke var nærmere i målprotokollen enn man var.

For med Daniele De Rossi og Radja Nainggolan utilgjengelige gikk Spalletti for et meget offensivt lag med Dzeko på topp og El Shaarawy, Perotti og Salah bak ham. Pjanic tok oppstilling med Keita sentralt på midten, mens Zukanovic tok plassen til skadde Rüdiger.

Real Madrid hadde mye ball på eget gress, men testet ikke polakken i Roma-målet i særlig grad i første omgang foruten noen halvskumle baller fra distanse. Roma derimot både kunne og burde ha gått i garderoben på Santiago Bernabeu med utligning sammenlagt.

I sommer hentet Roma Edin Dzeko for å dunke inn kasser på topp. Hans opptreden i Roma har stort sett vært skuffende, men med en oppsving i det siste var det lov å håpe at han ville finne nettmaskene da han etter 13 minutter kom helt alene med Keylor Navas. Dzeko gikk for avslutning i nærmeste med venstre og ballen havnet utenfor. Der burde han for alvor ha sendt Roma inn i kampen om avansement.

Roma's midfielder from Egypt Mohamed Salah (UP) vies with Real Madrid's Costa Rican goalkeeper Keylor Navas during the UEFA Champions League round of 16, second leg football match Real Madrid FC vs AS Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 8, 2016. / AFP / GERARD JULIEN (Photo credit should read GERARD JULIEN/AFP/Getty Images)

Han gjorde det nesten godt igjen da han noen minutter senere spilte rekkekamerat Mohamed Salah igjennom. Men egypteren sviktet også alene mot Navas og satt ballen til side for nettmaskene. Dermed gikk lagene til pause med 0-0, noe hjemmelaget måtte være mest fornøyd med.

Salah skulle få nok en sjanse da han kom alene med Navas på nytt i andre omgang. Etter en liten tilfeldighet kunne han bare legge ballen til side for Real Madrids keeper. Det gjorde han forsåvidt, men ballen rullet igjen til side for mål.

Sjansesløseriet ble selvsagt straffet. Etter 64 minutter dro innbytter Lucas Vazquez enkelt av Lucas Digne og slo ballen inn i feltet. Der hadde Cristiano Ronaldo timet løpet sitt perfekt og kommet foran Kostas Manolas og portugiseren hamret ballen i nettet. Kun fire minutter senere satte James Rodriguez spikeren ettertrykkelig i kista da han satte ballen mellom beina til Szczesny fra skrå vinkel. Svakt av polakken, som dog hadde fått seg en trykk i ansiktet da Ronaldo gjorde mål.

Roma kunne definitivt fått med seg en scoring på tampen da Diego Perotti traff godt på en volley. Men symbolsk for Roma over disse to kampene havnet ballen i stolpen, skulderen til Navas og ut. Dermed vant Real Madrid 2-0 tirsdag kveld og 4-0 sammenlagt, noe som selvsagt var fortjent når alt kommer til alt.

Kampens fineste øyeblikk var da Francesco Totti kom ble byttet inn for Stephan El Shaarawy. Hjemmefansen reiste seg og applauderte Il Capitano, som mang en gang har hatt muligheten til å ikle seg Real Madrid-drakten. En liten applaus til Bernabeu-publikummet herfra.

MADRID, SPAIN - MARCH 08: Luciano Spalletti, coach of Roma looks on during the UEFA Champions League Round of 16 Second Leg match between Real Madrid and Roma at Estadio Santiago Bernabeu on March 8, 2016 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

For den jevne Roma-supporter var det nok mange positive ting å ta med seg fra oppgjøret. Det er imidlertid ikke Luciano Spalletti enig i: «Vi må være sinte og innse at vi kastet bort en stor sjanse. Man kan ikke være fornøyd etter å ha tapt 2-0.»

Dermed gjenstår bare Serie A denne sesongen for Roma, Spalletti og Totti. Arrivederci, Champions.