Til Friuli

Ikke fordi noen trenger å våkne, nødvendigvis, men fordi Roma er godt vant i stuen til Zebrette. Udinese har nemlig ikke slått morgendagens gjester siden 2011 – og det lover godt da det umulig går å skyve under teppet at Roma er i kanonform om dagen.CdR2tDOWIAEEcCR

Flatterende statistikk og påstått optimisme til side. Det er ikke bare-bare å reise til AS Roma-Austrias eneste ‘hjemmekamp’ å hente tre poeng. De to siste besøkene har endt med ettmålsseier. For to år siden kom Michael Bradley inn for Borriello og satte ballen bak Kelava mot slutten av kampen. Da hadde riktignok Roma blitt redusert til 10 mann etter at Maicon fikk sitt andre gule. I januar i fjor satte Davide Astori panna på ballen, som så vidt, gikk over målstreken, og som ble kampens eneste scoring.

Udinese på sin side, har ikke tatt all verden med trepoengere i det siste. Den forrige kom hjemme mot tabelljumbo Verona, der Badu og lagets toppscorer Théréau tegnet seg hver sin gang i målprotokollen. Og det var på høy tid. Da hadde ikke bianconeri vunnet siden 6. januar.

I jakten på sin andre seier på 10 kamper må Colantuono klare seg uten suspenderte Iván Piris, samt skadde Domizzi, Wagué, Felipe og Merkel. Dette betyr at han mest sannsynlig mønstrer denne lagoppstillingen; Karnezis; Widmer, Heurtaux, Danilo, Adnan; Badu, Guilherme, Kuzmanović; Fernandes, Di Natale, Théréau.

Her er Adnan og Fernandes ett gult kort unna suspensjon.

yAfi4eRRoma kommer fra en tøff midtuke kamp, der man mer enn gjerne hadde sett et annet resultat, men kommer fra oppgjøret i Madrid med mye positivt, tross eliminasjon fra Champions League. I hjemlig serie, derimot, er Roma ett av de sterkeste lagene om dagen. I hvert fall om man tar de siste kampene som målestokk. Da de tok i mot Fiorentina hjemme, sist, fikk Giallorossi gjestene som å fremstå som alt annet enn et topplag.

Dessuten meldes det at både De Rossi, Pjanić og Nainggolan skal være klare til avspark kl 15:00 i morgen. Det later til at Spalletti vil gå ut i 4231 mot gamleklubben sin, der De Rossi spiller midtstopper for Manolas, som visstnok ikke er helt 100. Capitano Futuro vil danne stopperpar med Ervin Zukanović, flankert av Florenzi og Digne. Sistnevnte er for øvrig en tur i boka til dommeren unna suspensjon, i likhet med Miralem Pjanić.CdWi4lcWEAAlrbw

Nevnte Pjanić tar plass på midten sammen med Nainggolan. Morgendagens offensive bidrag vil i stor grad komme fra El Shaarawy, Diego Perotti og Salah, og forhåpentlig vil Edin Džeko, som midtspiss, sørge for at Colantuono får enda verre arbeidsvilkår, da laget nå befinner seg kun 4 poeng foran Frosinone på nedykk.

Sist, men ikke minst, tar vi med at buret voktes av Wojciech Szczęsny.

I tillegg til disse 11, har Spalletti kalt opp følgende til troppen: De Sanctis, Lobonț, Manolas, Maicon, Leandro Castán, Strootman, Emerson, Torosidis, Keita, Vainqueur, Totti og Iago Falque.

Kampen vises på Viastat Sport og på Viaplay.no med avspark 15:00

 

DAJE!!!