Fra foten av alpene med bagasjen full av poeng

Kampen var ikke gammel da Spallettis ord i pressekonferansen før kampen fikk bein å gå på. Etter et kvarter spiller Perrotti inn til Salah, som nærmest demper ballen videre til Džeko, og bosnieren, som lurte offsidefella til Zebrette, satte inn sitt sjuende mål for sesongen.WDbhbAo

Colantuonos menn hadde ikke så mye å by på utover i omgangen, men Roma klarte ikke å doble ledelsen riktig enda. Noe de burde. For spillet kan minne om flere flotte vinterdager januar og februar 2006, da Roma spilte forholdsvis likt. Det eneste aberet med første omgangen, foruten en 2-0 scoring, må være måten Roma behandlet midtbanen på. Udinese hadde tydeligvis fått beskjed om å være fysiske, noe gjestene svarte på. Med å være enda tøffere tilbake. Noe som resulterte i 3 gule kort. Kanskje unødvendig, men dog.

Andre omgangen starter som den første avsluttet, utenom en del hjemmefans som ikke lot seg imponere. W3jQOcINoen som imponerte, derimot, var Alessandro Florenzi, som for anledningen hadde kapteinsbindet. Nå var det riktignok ikke det som var imponerende, men måten han forvaltet en pasning fra Pjanić på, fikk hjertet til å bykse. Den arbeidsomme romeren tar ballen, lar den sprette, lurer av en forsvarer, og setter inn kasse nummer to for dagen. På spektakulært vis!

Hjemmelaget virket utrøstelige.

Etter doblingen av ledelsen, skal egentlig Roma kontrollere dette inn, men hjemmelaget slippes mer og mer inn i kampen, slik vi har sett før. Heldigvis var det ikke mye tid igjen da Fernandes setter inn reduseringen, og kampen ebber ut i det Kevin Strootman får de siste sekundene på matta.

E9HvF3Q3 poeng og 8 på rad er en god fasit. Grepet om tredjeplassen virker solid, og Napoli bør for alvor se seg bakover, for dersom denne formen fortsetter, blir de lyseblå nødt til å tape terreng. Men nå starter den ordentlige testen med Inter hjemme og Lazio uken etter. Deretter kommer noe vi kan kalle overkommelig motstand, før vi får Napoli på besøk i slutten av april.

DAJE!!

 

 

Roma: Szczesny; Florenzi, Manolas, Zukanovic, Digne; Nainggolan, Keita; Salah (Strootman 91), Perotti, El Shaarawy (Pjanic 70); Dzeko

Udinese: Karnezis; Widmer, Danilo, Felipe, Ali Adnan; Badu (Kuzmanovic 78), Hallfredsson, Lodi; Edenilson (Duvan Zapata 46), Bruno Fernandes; Thereau (Matos 73)