Foran Roma – Inter

For de som husker lengre enn, tja, rundt 4 år tilbake, var Internazionale på mange måter den klubben i Italia som Juventus er i dag. De hadde alltid et lite overtak over Roma i serien, de kom stort sett lengre enn Roma i Champions League, og de hadde en fin blanding av både usmakelige og respektable spillere. Og kampene holdt alltid høy temperatur, fordi de betydde mye for begge lag – både når det gjaldt poeng og når det gjaldt ære. Inter har som kjent vært en aldri så liten skygge av seg selv i flere år nå, men denne sesongen har den hjemvendte Roberto Mancini iallfall delvis begynt å få skuta på rett kjøl igjen og nerazzurri kjemper igjen for en plass i neste års Champions League.

Selv om Inter har vært relativt svake i en lengre periode, har de gitt Roma problemer i en rekke heller forglemmelige kamper, med unntak av en aften i hovedstaden hvor ingen andre en Jose Holebas/Cholevas leverte en strålende enkeltmannsprestasjon av et mål i en kamp som endte 4-2 til vertene. I løpet av de andre fire av de fem siste møtene mellom partene er fasiten ett uavgjort-resultat og tre seire til Inter. Den siste av disse ble spilt på San Siro i midten av oktober i fjor og endte 1-0 etter et noe overraskende langskuddmål av Gary Medel.

For første gang siden han kom tilbake kan Spalletti nærmest velge fritt i laguttaket, med det nesten ikke nevneverdige unntaket Norbert Gyomber. Selv om Keita spilte en meget god kamp forrige helg er det ventet at Nainggolan vil ta over hans plass ved siden av Pjanic på midtbanen, bak Perrotti. Både Totti og Manolas har hatt mindre muskelproblemer denne uken, men forventes å være klare til kamp. Trolig gulrød lagoppstilling er derfor som følger:

Roma, 4-2-3-1: Szczesny; Digne, Manolas, Rudiger, Florenzi; Nainggolan, Pjanic; El Sharaawy, Perrotti, Salah; Dzeko

For Roberto Mancini sin del er bildet noe mer dunkelt. Kaptein og toppscorer Icardi er ute med en liten skade, og det samme gjelder Jovetic. Samtidig er mannen med Serie A sin verste frisyre, (dette tross vår egen Radja Nainggolan og diverse Pogba-sveiser) Rodrigo Palacio, suspendert. Vi forventer følgende lagoppstilling fra Inter:

Inter, 4-2-3-1: Handanovic; Nagatomo, Murillo, Miranda, D’Ambrosio; Medel, Brozovic; Perisic, Eder, Biabiany; Ljajic

Kampstart er altså lørdag, klokken 2045.

Daje!