Roma vurderer ny struktur

Med Walter Sabatinis kommentarer om sin fremtid i forkant av Roma-Inter er det naturlig at pressen begynner å spekulere i hvem som erstatter den kjedrøykende sportsdirektøren. Skal man tro Il Corriere dello Sport skal ikke Roma bare bytte sportsdirektør, men også vurdere å legge om strukturen hva angår fullmaktene til sportsdirektøren og prosedyrene ved spilleroverganger.

Den tenkte forandringen skal gi treneren mer makt rundt spilleroverganger. Treneren, for øyeblikket Luciano Spalletti, skal identifisere spillerene han vil ha, før en gruppe som inkluderer den nye sportsdirektøren skal prøve å gjennomføre overgangen. Hovedtrener har selvsagt vært en del av prosessen også tidligere, men da har sportsdirektøren også hentet spillere uavhengig av treneren. Derfor har man ofte snakket om at en nyankommet spiller har vært «Enriques signering, Zemans signering, Garcias signering» i motsetning til «Sabatinis signering.»

Pallotta ønsker også at fremtiden skal bringe med seg et større fokus på analyseverktøy og statistikker når det gjelder å kartlegge potensielle signerninger. Det skal være en av grunnene til at Walter Sabatini nå ønsker å gi seg etter sesongslutt, ettersom han ikke er villig til å sette sin lit til disse metodene i den grad Pallotta mener er nødvendig. Dette kommer i tillegg til uoverenstemmelsen de to immelom når det gjelder avskjedligelsen av tidligere hovedtrener Rudi Garcia.

Hvem tar så over for Sabatini? Roma har flere gode alternativer internt i klubben. Federico Balzaretti jobber mot å bli sportsdirektør og har for øyeblikket ansvar med å følge opp klubbens utleide spillere. Kanskje kommer sportsdirektørstillingen i Roma noe tidlig for den hårfagre eks-venstrebacken. Sabatinis nære betroende Fredric Massara er et alternativ, det samme er Pasquale Sensibile. Av eksterne navn som kobles til jobben er det primært Empolis Marcelo Carli som blir nevnt.

Pallottas samarbeidspartner Alex Zecca er ventet å fungere som mellomledd mellom sportsgruppen og presidenten. Så gjenstår det å se da, hvilken løsning AS Roma kommer til å velge.

PS: Til tross for at det er usikkert hvem som leder spillerlogistikken til Roma i sommer betyr ikke det at man ikke har begynt å planlegge rundt neste sesong. Rykter i mars skal selvsagt tas med en klype salt, men vi tar med et par allikevel: West Ham skal være villig til å bla opp snaut €20 millioner for Edin Dzeko. Bosnieren har fått mye tyn hele sesongen, noe som ikke ble bedre etter lørdagens oppgjør mot Inter. I tillegg skal Roma hatt speidere tilstede på Nadderud søndag, der Mohamed Elyounussi snudde oppgjøret for Molde på egenhånd. Roma skal være et i en lang rekke lag som følger med på utviklingen til sarpingen.