De utlånte

Roma har over 25 spillere på lån rundt om kring i Europa, noen i større klubber andre og noen mer mer suksess enn andre. Her er en liten oversikt over de største «stjernene» som Roma eier, men har lånt ut i løpet av sesongen.

sanabria

Lukasz Skorupski (Empoli). Den polske keeperen har stått fast for Empoli denne sesongen og spilt samtlige 30 Serie A-kamper. Skorupski har gjort sakene sine bra og har holdt nullen i 9 kamper for laget som ligger på 11. plass, sist under lørdagens kamp hjemme mot Palermo.

Leandro Paredes (Empoli). Den argentinske midtbanespilleren er i samme klubb som Skorupski, og etter meget begrenset spilletid i Roma forrige sesong har Paredes gjort sitt store gjennombrudd i Serie A og fått hele 26 kamper for Empoli. 2 mål og 1 assist har 21-åringen så langt notert seg for.

Antonio Sanabria (Sporting Gijon). Sporting Gijon kjemper en tøff kamp i bunnen av La Liga og ligger foreløpig på nest siste plass i den spanske toppdivisjonen. De fikk dog en etterlengtet og overraskende seier i helgen mot serietoer Atletico Madrid hvor Roma utlånte spiller scoret ett av målene i 2-1 seieren. Totalt har den 19-år gamle spissen scoret 11 mål for klubben og er topscorer for klubben. Sanabria har slitt litt med skader i løpet av sesongen, men har spilt samtlige kamper der han har vært skadefri. Totalt har det blitt 21 kamper og 11 mål (inkl. to hat-trick).

Matteo Politano (Sassuolo). Politano både scoret og hadde en assist mot Roma i 4. serierunde da Roma måtte nøye seg med 2-2 hjemme mot et av sesongens overraskelseslag i Serie A. 22-åringen har fått 21 kamper i Serie A denne sesongen hvorav 9 har vært fra start. Scoret sitt andre mål for sesongen i helgen som var mot Udinese.

Seydou Doumbia (Newcastle). 3 innhopp og totalt 29 minutter i Premier League har det blitt for evigunge Doumbia. Lite tyder på at han har en fremtidig i England.

Adem Ljajic (Inter). Ljaic dro til Inter på deadline day i sommer og har vært litt ut og inn av laget.  På 15 kamper fra start i Serie A, i tillegg 9 innhopp har det blitt 3 mål og 3 assist for serberen som var blant Romas topscorere i fjor. Har også notert seg for en scoring i Coppa Italia.

Juan Manuel Iturbe (Bournemouth). Kun to innhopp og totalt 65 minutter har det blitt for lynvingen fra Argentina i Premier League denne sesongen etter at han ankom den engelske klubben i januar. Har fått to kamper fra start i FA Cupen, men står så langt uten mål eller assist for sin nye klubb.

De andre spillerne som er på lån, men som spiller i mindre klubber: Federico Ricci (Crotone), Tomas Vestenicky (Cracovia Krakow), Kevin Mendez (Lausanne-Sport), Tomas Svedkauskas (Ascoli), Daniele Verde (Pescara), Matteo Ricci (Pescara), Arturo Calabresi (Brescia), Mihai Balasa (Crotone), Alessandro Crescenzi (Pescara), Petar Golubovic (Pisa), Gabriele Marchegiani (Pistoiese), Stefano Pettinari (Como), Mattia Rosato (Lupa Castelli), Matteo Adamo (Ancona), Giammario Piscitella (Bassano Virtu),  Nicola Falasco (Cesena), Marco Frediani (Ancona), Franck Cedric Njiki Tchoutou (Robur Siena), Massimo Sammartino (Pistoiese), Jacopo Ferri (Spal)

PS! Victor Ibarbo ble hentet på lån til Roma fra Cagliari denne sesongen, men ble senere i sommerens overgangsvindu sendt på lån til Watford. I januar ble colombianeren nok en gang sendt på lån og vingen spiller nå i Atletico Nacional i hjemlandet. Han har ikke scoret mål siden november 2014.