Notiser før derbyet

 

-Etter nok en (altfor lang) landslagspause er hele laget samlet i Roma igjen og for en gang skyld returnerte ingen spillere med skader. Troppen er så og si skadefri med kun Castan og Gyomber usikre. Heller ingen er suspendert.

Luca Banti vil dømme søndagens derby. Banti har dømt Roma 29 ganger, men aldri dømt de mot Lazio. To ganger tidligere denne sesongen har Banti dømt Roma, begge gangene har endt med tap (Sampdoria 2-1 og Juventus 1-0).

– Roma står med fem strake kamper uten tap mot Lazio (3 seire og 2 uavgjorte). Ikke siden 2004 har noen av lagene spilt mer enn fem kamper uten tap da Roma gikk 10 kamper uten tap. Fra 2009 til 2011 hadde Roma fem strake seire, men tapte den «sjette kampen». Fra 2011 til 2013 hadde Lazio fem kamper uten tap, men tapte også den «sjette kampen», forhåpentligvis hviler ikke den «forbannelsen» lengre.

-Søndagens oppgjør blir det 164. Derby della Capitale. Roma står med 60 seire og Lazio med 43.

Luciano Spalletti ledet 8 derbyer under hans forrige Roma-periode (2005-2009). Det ble tre seire, to uavgjorte og tre tap.

-Det har skjedd meget store ting i begge leire siden det tilsvarende oppgjøret forrige sesong som endte med 2-1 seier til Roma i nest siste serierunde etter scoringer av Iturbe og Mbiwa. Roma startet med følgende lag: De Sanctis; Torosidis, Manolas, Mbiwa, Holebas; De Rossi, Keita, Nainggolan; Florenzi, Totti, Iturbe. Kun tre spillere er ventet å starte søndagens oppgjør (De Rossi, Nainggolan og Florenzi). I tillegg var benken den gang fylt opp 9 spillere som ikke lengre er i Roma-stallen. Maicon, Pjanic og Ucan var de eneste som satt på benken forrige sesong som fortsatt er i klubben. For Lazios del er det fem spillere som startet fjorårets oppgjør som er ventet å starte helgens kamp.