Roma filleristet Lazio

Sesongens siste Derby della Capitale ble et nervedrama, tross labert oppmøte som følge av vedvarende protester fra begge lags ultras. Men gleden i Testaccio stod nok ikke noe tilbake for levenet på Stadio Olimpico.

Totti og De Rossi på benken

Luciano Spalletti valgte å plassere både Il capitano og hans etterfølger på benken fra start. Szczesny tok plass mellom stengene, mens Rüdiger og Manolas tok stopperplassene. Florenzi, for anledningen med kapteinsbindet, tok høyrebacken, mens Lucas Digne befant seg på motsatt side. Keita, Pjanic og Nainggolan trakterte midtbanen, mens El Shaarawy, Perotti og Salah skulle besørge offensiv magi.

Lazio hadde flere skader i backrekka, noe som skulle prege den lyseblå lillebroren. For første omgang tilhørte AS Roma. Uten at oppgjøret tok fullstendig av innledningsvis var Roma komfortable med ball, og ytterst sjeldent greide «hjemmelaget» å sette Roma-forsvaret på særlige prøver. Roma satte derimot Lazios vaklende firer på flere prøver og allerede etter et snaut kvarter lå ballen i nettmaskene bak bandanaen til Marchetti. Lucas Digne kom i innleggsposisjon og avleveringen til franskmannen var perfeksjon. Lazios stoppere hadde ingen intensjoner om å markere El Shaarawy i feltet og den målkåte angriperen steg til værs og stanget Roma kontant i ledelsen.

CfII0DpWAAIYYGY

Roma kunne gått i garderoben med en større ledelse, spesielt var man nære da Miralem Pjanic stilte inn siktet fra 18 meters hold. Ballen curlet langt unna rekkevidden til Marchetti, men treverket hindret bosnieren som fylte år lørdag. Radja Nainggolan, som forøvrig hadde en meget god omgang, hadde et par gode skudd fra distanse, men han kunne nok med fordel spilt ballen ved et par av de anledningene. Han er selvsagt mer enn tilgitt.

Jevnere andre omgang

Lazio var tamme i første omgang, men var bedre med i andre omgang. Det skyldtes først og fremst Stefano Piolis dobbeltbytte etter 56 minutter: Candreva og Matri, begge elendige, ble tatt av banen til fordel for Keita Balde og Miroslav Klose. Spesielt førstnevnte satte voldsomt fart på Lazios angrep og Florenzi hadde store problemer med å håndtere Barcelona-produktet.

Fire minutter senere gjorde Luciano Spalletti sitt første bytte da målscorer El Shaarawy, som hadde vært usynlig i andre omgang, ble erstattet av Edin Dzeko. Det skulle vise seg å være et lurt trekk. Nainggolan ble forsøkt delt i to av Hoedt, men en for dagen god Luca Banti brukte fordelsparagrafen og ballen gikk til Diego Perotti, en annen spiller med en meget godt kamp. Han feide til fra 20 meter og ballen traff stolpen klokkerent. Som en måltyv skal luktet Dzeko nedfallsfrukten og sendte ballen i det åpne nettet. 2-0 og daje!

Men målet til Dzeko markerte et skille i kampen: Lazio etablerte et voldsomt trykk og produserte etterhvert flere store sjanser.

Szczesny-tabbe og Florenzi-magi

Etter en corner fikk Lazio avslutte fra kort hold, men Szczesny fikk en hånd i været og ballen traff tverligger. Bra redning av polakken. Stormløpet fortsatte og nok en ball traff tverrligger. Etter 75 minutter ga trykket resultat, men Lazio fikk god hjelp av Romas keeper i å score sitt første mål i Derby della Capitale denne sesongen. Et langt innlegg kom mot bakre stolpe. Digne markerte Klose tett, men Szczesny bestemte seg for å involvere seg i situasjonen han ikke hadde noe med å gjøre. Det endte som det måtte gjøre og Klose headet ballen mot det åpne målet der Marco Parolo kom og sikret ballens ferd inn i nettet. Plutselig var det kamp igjen.

CfIIzrZW8AAEbIq

Bekymret over Romas defensive problemer bestemte Spalletti seg for å ta ut Salah og sette inn Zukanovic. Bosnieren gikk inn i midtforsvaret, Rüdiger tok høyreback og Florenzi ble flyttet frem i banen. Etter 83 minutter fikk Roma corner. Det så lenge ut til å ende komisk da to av Romas tre mann inne i feltet datt synkront, men klareringen ut mot kanten av sekstenmetern dalte mot Alessandro Florenzi. Dagens Roma-kaptein gjorde det ikke vanskeligere enn at han feide til ballen på volley. Det klokkereine treffet sørget for at ballen føk i en deilig ballbane og suste inn i det lengste hjørnet til Marchetti. Både Francesco Totti og Dagfinn Enerly nikket anerkjennende. 3-1 og seieren virket trygg.

Lufta gikk naturlig nok ut av Lazio-ballongen og den silkemyke Diego Perotti valgte å gjøre ydmykelsen komplett etter 87 minutter. Januarsigneringen vant selv ballen fra Parolo inne på Lazios halvdel og skar inn mot midten av sekstenmeteren. Han hadde flere spillealternativer, men valgte å bruke skeiva til å curle ballen inn i hjørnet. 4-1 og Roma tar sin største seier siden en viss Vincenzo Montella var i fyr og flamme i mars 2002.

FullSizeRender

Alle som er med å beseire den brysomme naboen er helter, men vi gir allikevel en ekstra tommel til Manolas, Nainggolan og Perotti i dag. I tillegg gir seieren kombinert med Napolis tap mot Udinese et lite håp om direkte kvalifisering til Champions League. Det er fire poeng opp til Sarris menn, noe som i utgangspunktet er mye, men Gonzalo Higuain må nok se flere kamper fra tribunen etter at rullgardina gikk fullstendig ned da han fikk sitt andre gule i Udine.

Med sju strake Derby della Capitale i Serie A uten tap er Spallettis Roma nå igjen tilbake på vinnersporet. Nå mangler det bare at Curva Sud returnerer og at Francesco Totti får en sesong til i Roma-drakta. DAJE!

 

 

CfIMs37WQAIn8VB