De innlånte

Hele 13 spillere har blitt hentet på lån i løpet av sesongen, noen er opsjonen allerede blitt brukt på, andre vil Roma prøve å beholde, mens noen kan bare pakke sakene sine. 

Iago Falque

Kjøpt for €8M

26 kamper- 3 mål- 2 assist. Iago Falque kom på lån fra Genoa i sommer for €1M, men etter kun én obligatorisk kamp ble utkjøpsklausulen trigget og Roma måtte ut med €7M til.

Edin Dzeko

Kjøpt for €15M

34 kamper – 10 mål – 5 assist. Kom på lån for €4M fra Manchester City og Roma valgte å bruke opsjonen på €11M tidlig i sesongen.

Mohamed Salah

Kjøpt for €20M

35 kamper – 12 mål – 7 assist. Lån fra Chelsea for €5M ble offisielt kjøpt samtidig med Falque og Dzeko tidlig i sesongen for €15M ekstra.

Lucas Digne

Ikke avklart

36 kamper – 2 mål – 5 assist. Lånt fra PSG for €2.5M og opsjonen er på €20M, noe Roma mener er for høyt. Det har vært snakk om å inkludere Digne i en deal med Pjanic som går motsatt vei (med et rikelig mellomlegg riktignok), men det virker ikke å skje. Roma vil nok prøve å beholde venstrebacken, men vil helst se at summen blir lavere.

Antonio Rüdiger

Ikke avklart

30 kamper – 1 mål – 0 assist. Lånt for €4M fra Stuttgart og Roma har ennå ikke avklart om de skal benytte seg av opsjonen på €9M. Det kan dog virke som Rüdiger vil bli kjøpt og bli i Roma neste sesong.

Wojciech Szczesny

Ikke avklart

35 kamper. Ingen summer er offentliggjort om sisteskansen som kom fra Arsenal, men det som er sikkert er at Roma ikke har noen opsjon på spilleren. Spalletti er interessert i å hente Szczesny og det vil eventuelt komme på rundt €10M.

Stephan El Shaarawy

Ikke avklart

11 kamper – 6 mål – 2 assist. Ble lånt i januar for €1.4M og Roma har en opsjon på €13M. Etter den meget godkjente innsatsen så langt kan det virke som Roma vil forsøke å hente El Shaarawy permanent.

Diego Perotti

Kjøpt for €10M

11 kamper – 3 mål – 4 assist. Kom på lån fra Genoa i januar for €1M og det er allerede blitt bekreftet at Perotti blir også neste sesong.

Ervin Zukanovic

Kjøpt for €4M

7 kamper – 0 mål – 1 assist. Lån fra Sampdoria i januar på €1.2M og ble bekreftet kjøpt samtidig som Perotti.

Norbert Gyomber

Ikke avklart

7 kamper – 0 mål – 0 assist. Etter alle solemerker vil han ikke bli kjøpt, og returnerer til Catania i sommer. Ingen summer er offentliggjort (men det kan da ikke ha vært mye uansett).

Emerson

Ikke avklart

5 mål – 0 mål – 0 assist. Samme situasjon som Gyomber, ingen summer er offentliggjort men det ser mørkt ut for brasilianeren med tanke på fortsettelse i Roma.

Umar Sadiq

Ikke avklart

6 kamper – 2 mål – 0 assist. Lånt fra Spezia for €250K og vil etter alle solemerker bli kjøpt etter å ha scoret 19 mål på 18 kamper for Primavera-laget i tillegg til to scoringer i Serie A.

Salih Ucan

Ikke avklart

6 kamper – 0 mål – 0 assist. Har vært på lån i Roma i nesten to sesonger, men det virker ikke som Roma er interessert i å bruke €11M på å hente han permanent. Tyrkeren drar mest sannsynlig tilbake til hjemlandet og Fenerbache.

(Victor Ibarbo)

Ikke avklart

2 kamper – 0 mål – 0 assist (for Roma). Ble lånt for €5M fra Cagiliari i sommer før Roma lånte han videre til Watford. Watford var ikke veldig fornøyd med colombianeren og sendte han på lån til hjemlandet og Atletico Nacional. Har ikke scoret et eneste mål siden november 2014. Kommer aldri til å spille i Roma igjen.

 

PS!På utlån har Roma en god del spillere, hvordan det går med noen av dem kan du lese her.