Roma-spillere brennhete på markedet

I skrivende stund er det fortsatt ca. tre måneder til Calcio Mercato åpner for kjøp og salg. Det hindrer ikke spekulasjonene i å florere.

Mest av alt har Antonio Contes bekreftede overgang til Chelsea satt betydelig fart på ryktemaskineriet. Og det er ikke først og fremst tidligere elever fra Juventus Conte ønsker seg til London, men en trio fra den evige stad. Kostas Manolas, Radja Nainggolan og Miralem Pjanic skal alle være på ønskelisten til den kampfiksingsinnblandede landslagstreneren.

Aller ivrigst skal Chelsea være på å sikre seg Nainggolan. Roma på sin side er veldige lite lystne på å slippe belgieren og skal ha satt ubeskjedne €50 millioner som prisantydning. Det ryktes at denne summen skal ha fått Chelsea på bedre tanker.

Kostas Manolas, en av Romas beste denne sesongen, jages i tillegg av Arsenal. Pjanic på sin side følges med på av flere kjøpesterke klubber, deriblandt PSG. Manolas skal Roma ville beholde nesten uansett, mens Pjanic kan forsvinne dersom summen anses som anseelig nok. Med Kevin Strootman tilbake for fullt neste sesong og med en Leandro Paredes som returnerer fra et sterkt låneopphold i Empoli, anser Roma det som god butikk å potensielt cashe inn for Pjanic denne sommeren.

Og det er flere spillere som må belage seg på å forlate Trigoria til sommeren. For Roma er allerede i minus hva gjelder transferaktivitivet i juli og august. Klubben skal allerede ha bestemt seg for å benytte seg av utkjøpsklausulene til Stephan El Shaarawy og Antonio Rüdiger, til en samlet sum på €22 millioner. I tillegg ønsker de å forhandle med PSG om Lucas Digne, men avstanden mellom klubbene skal være på stive €8 millioner per i dag. Skulle ikke dette la seg gjøre er Domenico Criscito et navn som naturlig nok linkes til klubben. Spilleren selv skal være mer enn lysten på å jobbe med Spalletti igjen. Roma har også igjen to avdrag på Gerson, i tillegg skal Allison (brasiliansk landslagskeeper) etter sigende koste klubben €7,5 millioner. Transfersommeren er med andre ord allerede rød.

Dermed må noen ut for å skaffe balanse i regnskapet. Et av Sabatinis store bomkjøp, Seydou Doumbia, er en av dem. Problemet er trolig at ingen har spesielt lyst til å gamble på å hente ivorianeren på permanent basis. Han sitter limt fast til benken hos nedrykkstruede Newcastle og særdeles lite tyder på at de ønsker å sikre seg ham også neste sesong. Dermed må Roma ut på frierferd på vegne av Doumbia, men klubben skal ha innstilt seg på at det blir vanskelig å få til noe bedre enn et utlån med forhåpentligvis obligatorisk utkjøpsklausul.

En annen vanskelig sak er Adem Ljajic. Serberen gjør det helt OK, hverken mer eller mindre, i Inter, men det er usikkert om klubben kommer til å gjøre overgangen permanent. I så fall må de ut med €11 millioner. Dersom Ljajic returnerer til Roma har ledelsen et potensielt problem. Han havner trolig et stykke bak i køen og vil derfor trolig bli solgt. Men Ljajic sin kontrakt går ut til neste sommer og således er ikke markedsprisen all verden. Sabatini skal vurdere å forlenge Ljajic sin kontrakt, om ikke annet for å øke hans verdi. Så er spørsmålet om Ljajic selv er særlig interessert i dette.

Den Roma kanskje setter sin største lit til hva angår å bringe inn penger i sommer er Antonio Sanabria. Unggutten har hatt en meget bra sesong for neddrykkstruede Sporting Gijon i La Liga, der han blant annet har gjort to hattrick. Andre, langt større spanske klubber enn laget fra Luis Enriques hjemby skal være ute etter Sanabria og det snakkes om summer helt opp mot €20 millioner. Det vil i såfall være kjærkomment for bøkene til AS Roma.

Det siste spørsmålet er hva som skjer med, kjøpssummen tatt i betraktning en av de virkelige store floppene i moderne tid, Juan Iturbe. Bournemouth må kjøpe ut Iturbe etter et visst antall kamper, noe de enkelt unngår ved å plassere angriperen trygt på benken. Uansett hvor Iturbe spiller neste sesong må nok Roma forberede seg på å gå med et betydelig tap for spilleren som kostet €22 millioner. Få destinasjoner har blitt koblet til Iturbe, men en retur til Porto har blitt nevnt.