Bologna på besøk

Mandag kveld avslutter Roma den 32. Serie A-runden for sesongen. Etter at både Inter og Napoli vant sine kamper er presset nå på Giallorossi.

Bologna startet sesongen forferdelig, men fikk etter hvert kvittet seg med enda mer forferdelige Delio Rossi. Roberto Donadoni har kommet inn i den tradisjonsrike klubben og gjennomført en solid snuoperasjon. Før kveldens kamp på Olimpico befinner Bologna seg på 13. plass på tabellen.

Roma innehar 3. plassen og jakter Napoli som er syv poeng foran med én kamp mer spilt. Første kamp uten storscorer Gonzalo Higuain gikk greit, men så møtte de også jumbolaget Hellas Verona på hjemmebane. Roma må klare seg uten Radja Nainggolan som er suspendert. Kanskje er det like greit at belgieren får litt fri etter at huset hans tidligere i uka ble rundstjålet. Dette åpner selvsagt en ellers fast plass på midtbanen og mange romanisti håper nok at man endelig skal få se Kevin Strootman fra start. Det er nok mer sannsynlig at man igjen får se Daniele De Rossi fra start. Dersom Spalletti går for 4-2-3-1 er det meget mulig ingen av de blir å se fra start, men at Miralem Pjanic og Seydou Keita tar de to dype rollene. Men som alt hva gjelder å tippe Spallettis formasjon og personell: den som lever får se.

Bologna er, tross snuoperasjonen, i besynderlig form. På de siste seks har de 0-3-3 og det er de tre siste som har endt med tap. Forrige runde tapte de sjokkerende nok hjemme for Hellas Verona med 0-1. Mot Roma må de greie seg uten tidligere Roma-spiller Mattia Destro som er skadet. I tillegg er ikke ukjente Giaccherini suspendert. Men forhåpentligvis får vi et gjensyn med Matteo Brighi. En mann som alltid gir sitt ytterste og som var en av Romas beste spillere i den ellers traurige 08/09-sesongen.

Foruten Nainggolan er Spalletti fri til å velge fra hvem han vil. Angående mangelen på spilletid Francesco Totti opplever om dagen utalte Il Mister søndag at han behandler Totti som en hvilken som helst annen spiller og at han spiller dersom Spalletti tror han tilfører laget mer enn en annen spiller. Vi krysser vel allikevel fingrene for at klubblegenden fremfor noen får kjenne på Olimpico-gresset i kveld.

Sannsynlige lagoppstillinger:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Pjanic, De Rossi; Salah, Perotti, El Shaarawy; Dzeko

BOLOGNA (4-3-3): Mirante; Ferrari, Rossettini, Gastaldello, Masina; Diawara, Brighi, Donsah; Brienza, Floccari, Rizzo

Kampstart er 20.45 og oppgjøret bivåner du på Viasat Sport eller Viaplay.

DAJE ROMA!