Skuffende poengdeling

Det ble bare med ett poeng mot middelhavsfarerne fra Bologna etter at Mohamed Salah traff treverket tre(!) ganger.

Roma leverte ikke noen stor første omgang, men hadde en ball i mål tidlig da El Shaarawy satte en ball i nettet. Romas nummer 22 var imidlertid i offside. Situasjonen rett i forkant var dog helt legitim da Salah headet mot mål. Ballen traff treverket og det ble ingen scoring. Før dette hadde Iago Falque, som overraskende startet kampen, fått kjempetreff fra langt hold, men ballen som var på vei mot krysset ble mesterlig reddet av en god Mirante i Bologna-målet.

Men det var gjestene som tok ledelsen. Et frispark fra Zuniga skrudde inn mot femmeteren. Rüdiger holdt ikke helt følge med Rossettini og Szczesny ble værende på streken. Headingen fra kort hold fra Bologna-forsvareren kom rett over hodet på polakken, men han fikk kun én hanske på den. 1-0 til Bologna. Salah besøkte stanga for andre gang da han kom helt alene med Mirante litt senere. Skuddstopperen fikk så vidt en hånd på ballen, noe som var nok til at ballen igjen traff tre.

Roma slet med å bryte igjennom et dyptliggende Bologna-lag og spesielt midtbanen virket svekket uten den suspenderte Radja Nainggolan. Pjanic og Falque utrettet lite, mens De Rossi ikke var helt match fit etter lite kamper i det siste.

Spalletti tok derfor grep fra start av da han tok av Falque til fordel for ingen ringere enn Francesco Totti. Etter å ha truffet stanga to ganger i første omgang prøvde Salah seg igjen fra starten av andre omgang. En deilig skruball fra 18 meter traff innsiden av stolpen. Men utligningen skulle allikevel komme raskt: etter snaue fem minutter av annen omgang vinner Roma ballen midt inne på Bolognas halvdel som en konsekvens av høyt press. Ballen havner raskt hos Totti som bruker ett touch på sende Salah helt alene gjennom. Egypteren er heeeelt på offsidegrensen, men linjemann holder flagget nede. Denne gangen unngår Salah både Mirante og stanga og setter sitt 12. Serie A-mål for sesongen. 1-1!

Roma beleirer Bologna i store deler av andre omgang og kommer seg i større grad inn bak Bologna, mye takket være en meget spillesugen Totti. Men etter hvert avtar trykket noe og innbytte av Dzeko tilførte svært lite. Til slutt løper tiden fra Roma og de må finne seg i å dele poengene med Donadoni, Brighi og kompani. En litt under pari prestasjon fra Roma, men en som ville holdt til seier mot en motstander av Bolognas kaliber de fleste dager i uka. Dermed havner Roma litt mellom barken og veden på tabellen med seks poeng til de nærmeste utfordrerne i begge retninger.

Men en ting hadde denne kampen som vi har savnet: Hele 45 minutter med Francesco Totti. Det ser vi gjerne igjen. Og igjen. Og igjen.