Hovedsponsor på gang?

Romas drakter har de siste sesongene vært vakre som alltid, men akk så tomme for sponsornavn som bringer inn etterlengtede kroner i klubbkassa. Mye av grunnen skal være at James Pallotta ikke skal være interessert i sponsorer som ikke betaler det han mener eksponeringen er verdt. Da Roma hadde Wind som hovedsponor tjente de €5.5 millioner i året på avtalen, mens Pallotta mener en hovedsponsor bør ut med nesten det tredobbelte.

Det har vært stor frustrasjon knyttet til mangelen på hovedsponsor og flere ganger virker det som om fisken har vært på agnet uten å helt bli sittende. Ryktet denne gang er at Pallotta skal ha funnet potensiell sponsorinteresse i Kina. Det er nærmere bestemt flyselskapet China Southern Airlines som skal ønske å betale for og pryde de vakre Roma-draktene. I følge Milano Finanza er kineserne på plass i Roma for å forhandle med Laurent Collette som for en tid tilbake ble hentet til Roma etter å ha jobbet i Barcelona. I forhandlingene sikter Roma seg inn på en avtale med en årlig verdi på €15 millioner, noe som, hvis det går gjennom, vil gjøre Roma til større på sponsorsiden enn Inter og kun et par millioner bak Juventus og Milan. Størst sponsoravtale i Serie A har Sassuolo, men som de fleste sikkert har fått med seg skyldes dette at klubbeieren også eier hovedsponsoren Mapei.

Roma er nødt til å ha på plass en hovedsponsor før neste sesong, ettersom man i flere sesonger har gått glipp av betydelige inntekter ved ren (men pen) drakt. Så er det bare å krysse fingrene for at kineserne setter seg ettertrykkelig på kroken.