Totti reddet uavgjort

Roma gikk tidlig opp til 2-0, men Borriello snudde matchene for vertene før snart 40 år unge Totti reddet ett poeng på tampen. 

totti2

 

Roma har slitt mot Atalanta de seneste årene og hadde et sviende 2-0 på hjemmebane i høst og revansjere. Det så tidlig lyst ut da Lucas Digne kombinerte fint med Perotti etter 23 minutter spilt og sørget for at Roma gikk opp i en fortjent ledelse.

Ledelsen ble doblet bare fire minutter senere da Roma kontret med lynkjappe Salah slo ut til Radja Nainggolan som overlistet Sportiello i Atalanta-buret.

Etter kaldusjen våknet Atalanta og skrudde på turboen på regnvåte Stadio Atleti Azzurri d’Italia. Etter 33 minutter spilt fant de tidligere Roma-spillerne Marco Borriello og Marco D’Alessandro hverandre hvorav sistnevnte kranglet inn reduseringen.

Marco Borriello var på ingen måte fornøyd med kun en assist mot gamleklubben som gav han en skyhøy lønn i sin tid og stanget inn 2-2 på en corner like før pause, før han rundlurte Zukanovic og satte inn 3-2 kun fem minutter ut i 2. omgang. Det var Borriellos tredje og fjerde mål mot Roma på de tre siste kampene for tre forskjellige klubber.

Det var på ingen måter ufortjent at Atalanta tok ledelsen og vertene styrte det meste av spillet og kom til store sjanser, og kun tilfeldigheter og en god Szczesny-redning hindret at Borriello fikk sitt hat-trick.

Roma hadde også sine sjanser, men Edin Dzeko gjorde alt i sin makt for å unngå å score, og bommet på samtlige av de seks forsøkene han hadde. Hvorav den ene i første omgang var av den meget grove sorten.

Lite fungerte for Roma utover 2.omgangen og det så lenge ut til at det hele skulle ende med et pinlig tap, men redningen kom fra benken da Francesco Totti dundret inn sitt 245. Serie A-mål (301 mål totalt) like før slutt.

Dermed tok Roma ett poeng og reduserte luken til Napoli ned til fem poeng, mens Inter nærmer seg bakfra og ligger nå kun fire poeng bak Roma. Den neste uken blir meget viktig for Romas del hvor Torino er motstander på onsdag, før det er duket for toppoppgjør mot Napoli mandag om 8 dager.