Møter Torino midt i mediestorm

Det er nok lett å glemme underveis i såpeoperaen som er AS Roma at det også skal spilles fotballkamper. Narrativet etter Tottis utligningsmål mot Atalanta har igjen vært preget av Spalletti vs. Totti i pressen. 99 % av det som skrives om saken skal tas med to never salt, men at alt er fryd og gammen er også å ta kraftig i.

På tirsdagens pressekonferanse var selvsagt de fremmøtte journalistene langt mer opptatt av Spalletti og Totti enn de var av den meget viktige kampen mot Torino. Spalletti understreket at han og Totti for lengst har skværet opp, men endte allikevel opp med å snakke mye om Il Capitano: «Det er riktig at Totti reddet oss i Bergamo. Men det er forskjell på å si dét og at Roma bare er Totti. Totti er bra på sin måte, men det er ikke riktig å sammenligne ham med Dzeko. Jeg sier ifra når ting ikke er riktig. Totti er en klassespiller og i Bergamo fikk han muligheten til å bevise det. Regler og avgjørelser er en del av jobben min. Jeg bruker Totti hvis jeg tror han kan hjelpe oss med å vinne og scorer han så blir jeg glad.»

Men først og fremst handler denne teksten om oppgjøret mot Torino onsdag kveld. Roma tapte poeng til Inter i helga og kan kjenne pusten av Icardi og co. i nakken. Dermed er oppgjøret av viktigste sort.

Torino

Juventus’ naboer ligger dønn midt på tabellen med sine 42 poeng. Granata hadde en tung start på sesongen og det så en stund ut til at Ventura måtte pakke sakene sine og finne på noe annet å gjøre. Men etter hvert fikk Torino hjulene i gang og ligger nå trygt til. Onsdagens gjester står med tre strake seire, blant annet slo de Inter 2-1 på Giuseppe Meazza i starten av april. Spissen Andrea Belotti har gått foran med sine ti scoringer så langt og blir en mann å passe på for et vaklende Roma-forsvar. Den hjemvendte sønn Ciro Immobile har notert seg for fem nettkjenninger siden han ankom på lån i januar, men han er ute med skade. Kampen betyr også et gjensyn med Roma-produktet Cesare Bovo.

Roma

Roma kommer fra to strake uavgjort mot overkommelig motstand og bør vinne ettersom Inter har redusert avstanden til fire poeng. Roma har spilt åtte strake kamper i alle turneringer uten å greie og holde nullen og det er faktisk bare jumbolaget Hellas Verona som har færre smultringer enn Roma i årets Serie A.

Ervin Zukanovic fikk sjansen i midtforsvaret mot Atalanta, men forventes å forsvinne ut på benken igjen etter den lite heldige kampen i Bergamo. Kostas Manolas var ikke mye bedre, men er nok allikevel bankers sammen med Antonio Rüdiger i midtforsvaret. Florenzi kommer trolig ned på backen igjen. Lucas Digne måtte ut med en skade i Bergamo, men var tilbake i full trening tirsdag. Franskmannen er allikevel noe tvilsom og da kommer trolig Zukanovic til å ta venstrebacken.

Daniele De Rossi hadde ingen stor kamp i Bergamo (han heller) og det er meget mulig at Seydou Keita starter denne. Radja Nainggolan starter helt sikkert, mens Pjanic fortsatt er usikker. Spalletti sa tirsdag at Pjanic må testes nærmere kampstart.

Meget gode Diego Perotti er bankers, ingen spillere har fullført flere driblinger i Serie A siden Perotti ankom den evige stad. Han får nok med seg Mohamed Salah, mens El Shaarawy, Dzeko og Totti kjemper om den siste plassen. Spalletti sa på pressekonferansen tirsdag at det er på tide at Dzeko viser hva slags fotballspiller han er etter den miserable forestillingen han leverte i Bergamo. Bosnieren står med ikke slaktverdige 10 mål så langt i Roma-trøya, men sjanseproduksjonen tatt i betraktning burde han stått med minst det dobbelte for å innfri de enorme forventningene han kom med fra Manchester City i sommer.

Men samme hvem som starter mot Torino er det bare én ting som gjelder: tre poeng. Det vil gi arbeidsro før en uke der laget skal forberede seg på storkamp mot Napoli kommende mandag. Nok et svakt resultat og media vil hugge videre, uavhengig av hva som måtte være sant og ikke.

Trolig lagoppstillinger:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne; Keita, Nainggolan; Salah, Perotti, El Shaarawy; Dzeko

TORINO (3-5-2): Padelli; Maksimovic, Gilk, Moretti; Zappacosta, Obi, Gazzi, Baselli, Silva; Belotti, Martinez

Kampstart er 20:45 og oppgjøret sendes på Viaplay.

DAJE ROMA!