Foran Roma – Napoli

Kampen om andreplassen i Serie A 2015/16, og dermed om direkte kvalifisering til neste års Champions League, når sitt første (og potensielt siste) ordentlige klimaks mandag ettermiddag. Napoli, seks poeng foran Roma i skrivende stund, kommer på et besøk hvor alt er tilrettelagt for en neglebiter for både respektive lags tilhengere og nøytrale seere.

I Roma har Francesco Tottis kult- og legendestatus nådd nye høyder i kjølvannet det som har blitt kalt ‘Hollywood-inhoppet’ til Il Capitano mot Torino tidligere i uken, samt det sene målet i den svake forestillingen mot Atalanta forrige helg. Og selvsagt assisten mot Bologna. Mannen er brennhet, og det er nærmest utenkelig at vi ikke vil se ham igjen en gang i løpet av andre omgang mot Napoli i morgen. Spalletti og Totti har i løpet av helgen begge gjort sine forsøk på å dysse ned forestillingen om at det skal være en pågående konflikt seg imellom, noe man gjerne vil se i praksis på banen også. Kanskje en god klem mellom de to etter nok en matchvinnerscoring fra innbytter Totti hadde vært en passende ende på sagaen? Man kan jo håpe.

Spalletti kan for øvrig velge fra en mer eller mindre skadefri tropp i dette oppgjøret. Følgende lagoppstilling er forventet:

Roma, 4-3-1-2: Szczesny; Digne, Rudiger, Manolas, Florenzi; Nainggolan, De Rossi/Keita, Pjanic; Perotti; El Sharaawy, Salah

I Napoli handler det meste om Gonzalo Higuain. Mannen som mistet hodet tidligere i april fikk til slutt redusert straffen til tre kampers utestengelse, noe som gjør at Serie As toppscorer er tilgjengelig igjen mot Roma.  I forrige utgave av Derby del Sole i desember i fjor, en kamp som endte 0-0 på San Paolo, ble argentineren relativt enkelt tatt hand om av Rüdiger og Manolas. Forhåpentligvis vil dette gjenta seg på Olimpico mandag.

Til denne kampen har også Napoli-manager Sarri en tropp å velge fra fri for skader og suspensjoner. Både Mertens og Gabbiadini gjorde det meget sterkt i overkjørselen av Bologna (6-0) forrige serierunde, men forventes å komme inn i løpet av andre omgang heller enn å starte. Vi tror på følgende startoppstilling:

Napoli, 4-3-3: Reina; Ghoulam, Koulibaly, Albiol, Hysaj; Hamsi, Jorginho, Allan; Insigne, Higuain, Callejon

Vi gleder oss!

NB! Legg merke til at kampstart er klokken 1500 og sendingen begynner fem minutter før på Viasat Fotball.