Ninjaseier!

Napoli kom på besøk for å jage sin tredje Scudetto, men kom etterhvert til kort i Hovedstaden. Radja Nainggolan satte inn 1-0 helt på slutten, og hjemmelaget vant fullt fortjent.

I første omgang var Roma best, og kontrollerte kampen, slik vi er vandt til å se, og Napoli kom på noen små farlige visitter. Oftest representert med Mertens eller Higuaín. Sistnevnte burde kanskje hatt gult kort da han plantet albuen sin i ansiktet på Kostas Manolas, som etterhvert måtte forlate gresset pga. overdreven svimmelhet. Zukanović ble erstatteren.2ZnJB1A

Etter ca. 25 minutter setter Callejón ballen bak Szcznęsny, etter han ble flott spilt gjennom av Hamsik, men assistentdommer er oppe med flagget, dog litt i det seneste laget. Moviolaen kommer linjemannen til gode.

Litt over ti minutter etter at Higuaín er ute å lufter albuen, skjer det samme i Napolis forsvarsone. Denne gang blir Florenzi liggende etter Ghoulam har høy armbruk. Nok en gang uten sanksjoner fra kampleder.

Napolis største mulighet står ususpenderte Gonzalo Higuaín for. Argentineren tar ballen ned på imponerende vis mellom Rüdiger og Zukanović, men avslutningen fra 30-målscoreren reddes kontant av Szcznęsnys høyre hånd!

Første omgang er full av høydepunkter. Ett av dem var f.eks. ikke da Mohammed Salah skyter fra 16 meter, men helt uten styrke og fart. Spalletti liker å bruke den eksplosive egypteren, men det kan se ut som om han har lagt i fra seg selvtillitten en annen plass enn i fotballskoene.

Da stadionuret nærmer seg 40 minutter, lurer Dries Mertens Miralem Pjanić, noe sistnevnte ikke liker, reagerer med å klippe belgieren ned, og belønnes med kampens første gule kort.

Første omgang nærmer seg slutten, og Giallorossi ser stadig hvassere ut. Faktisk så hvasse at gjestene må by på ufine midler for å stanse det som ser ut som et meget lovende angrep. Kolibaly, som hadde en fantastisk første omgang, tar Nainggolan, som klarer å sende ballen videre til Salah, før han blir felt. Mohammed Salah på sin side, kjører full fart, og utnytter fordelen fra Nainggolans felling, men blir tatt selv av Ghoulam. Dommeren har ikke annet valg enn å stoppe spillet å gi begge de lyseblå gule kort.

I andre omgang lykkes Napoli å dra ned tempoet, slik at det blir en mindre innholdsrik affære. I hvert fall sammenlignet med første omgang. Det bryr ikke Mertens seg om, men skuddet hans ender opp hos en ballgutt. Det er også verdt å nevne at Maicon kom inn for en skadd Florenzi, og overtok også dermed kapteinsbindet til Totti.4MTmzh8

Napoli beholdt ballen mest, og kom hårfint til flest muligheter, men det var til slutt hjemmelaget som fikk glede sine egne trofaste. Og naturligvis skjedde ikke dette før Francesco Totti kom på banen. Undertegnede regner med dette var for å gjøre fødselsdagen til Knut Lie til en fest!!

Il bimbo d’oro finter skudd, lobber ballen inn til Pjanić som demper ballen for Maicon. Veteranbacken finner Mohammed Salah, som har Nainggolan i øyekroken. Belgieren nøler ikke, og setter ballen pent til side for Reina. 1-0, og et utrolig viktig resultat i jakten på andreplassen.

Målet kommer da det gjenstår ett minutt av ordinær tid, og fire minutter senere er seieren et faktum!

DAJE!!

 

Roma: Szcznęsny; Florenzi (Maicon 46), Rüdiger, Manolas (Zukanović 21), Digne; Keita, Pjanić, Nainggolan; Salah, Perotti, El Shaarawy (Totti 81)

Napoli: Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Allan (Diego Lopez 79), Jorginho (Gabbiadini 90), Hamsik; Callejón, Higuaín, Mertens (Insigne 74)