Nå nærmer det seg

Alle med et snev av livskraft igjen i kroppen har fått med seg sagaen om Francesco Tottis kontraktsfornyelse. Det har lenge sett ut til at Pallotta har villet insistere på at Totti legger skoene på hylla etter inneværende sesong for å gå over i en administrativ rolle. Det skal Totti, historiens største klubbspiller, ha vært lite lysten på. Il Capitano skal se for seg minst ett år til på fotballbanen.

Dermed har ryktene strømmet på og Totti skal ha vært på vei til både Leicester, Sampdoria og New York Cosmos. Fansen har vært i helspenn og sverget å bryte med alt som er Roma dersom ikke Totti skulle få lov til å fortsette. Noen, blant annet undertegnede, har forholdt seg rolig. Dette fordi et stygt brudd med Francesco Totti ville brakt en shitstorm, som det heter på godt norsk, over Pallotta, Sabatini, Baldissoni, Spalletti og absolutt alle som styrer den administrative biten i AS Roma. Kunne Pallotta egentlig vist seg igjen i den evige stad?

Men tilbake til poenget: de siste dagene har ryktekarusellen snudd. Roma skal være klare til å tilby den evige legenden en ny ettårskontrakt. Det sies at Roma kommer til å offentliggjøre avtalen etter mandagens oppgjør mot Genoa.

Andre rykter

Det gjenstår kun tre kamper av årets sesong og dermed nærmer transfervinduet seg igjen. Roma-spilleren som frekventerer ryktebørsene mest er Radja Nainggolan. Det er Chelsea og påtroppende trener Antonio Conte som ligger langflate etter belgieren. Roma skal kreve €40 millioner for den hårfagre midtbanemannen og det er visstnok ikke utenkelig at Chelsea kommer til å gi etter for Romas krav.

Roma vurderer å erstatte ham med en annen belgier, nemlig Zenits Axel Witsel. Midtbanespilleren jobbet med Spalletti i Russland og mannen med den blanke issen skal være lysten på å få Witsel under sine vinger igjen. Kontrakten til belgieren går ut neste sommer og han trenger således ikke å bli veldig dyr. Mannen med afroen har andre beilere i Italia og er også ettertraktet i England.

Roma skal ha kommet til enighet med Juventus sin forsvarsspiller Martin Caceres om en treårskontrakt. Kontrakten til uruguayaneren går ut i sommer og Juventus har ikke tenkt til å forlenge. Caceres er anvendelig og kan brukes som midtstopper så vel som på høyrebacken. Han behersker også både en backtreer og tradisjonell firer. Spilleren har dog en noe lei skadehistorikk.

Kostas Manolas skal være i kikkerten til Arsenal. Det var han også da han var i Olympiacos, men nå skal Arsene Wenger igjen være lysten på den rappe grekeren. Men Roma er særdeles lite lystne på å selge. En ting er at Manolas er en viktig del av førstelaget, men kanskje enda viktigere er det at Roma bare eier 50 % av spilleren. De resterende 50 % kjøper de etter planen ut når sommerens vindu stenger. Dersom Roma selger Manolas i sommer vil altså halve kjøpssummen havne i lommene til Olympiacos.

Det har lenge vært vedtatt i pressen at den brasilianske burvokteren Allison blir å se i giallorossi neste sesong. Ifølge enkelte kilder skal hans agent uttalt til brasiliansk presse at Allison blir representert som Roma-spiller 1. juli.