Før Genoa-Roma

Radja Nainggolan sene matchvinnerscoring mot Napoli sist brakte liv i kampen om 2. plassen og avstanden mellom lagene er nå på kun to poeng med tre kamper igjen. Roma er avhengig av at Napoli avgir poeng i en av de tre siste kampene samtidig som Roma vinner sine siste kamper.

Godt hjemmelaggasperini

Roma har muligheten til å i hvert fall låne 2. plassen for to timer i morgen når Genoa-Roma har avspark kl. 19.00 mens Napoli tar i mot Atalanta to timer senere. Det er liten tvil om at Roma har tøffere motstand enn Napoli i morgen ettersom Genoa er i meget god hjemmeform for tiden. Genoa har gått ubeseiret fra Stadio Luigi Ferraris de siste åtte kampene og står med fem strake hjemmseire hvorav den siste var mot Inter. På de åtte siste hjemmekampene har Genoa holdt nullen i seks av de kampene. Til sammenligning har Roma holdt nullen totalt 7 ganger igjennom hele sesongen.

Roma vant oppgjøret mot Genoa like før jul på Olimipico 2-0, noe som var Rudi Garcias siste seier som Roma-trener. På Stadio Luigi Ferraris har Roma slitt de seneste årene og har tapt 5 av de siste 7 kampene, dog så vant Roma oppgjøret forrige sesong da Radja Nainggolan scoret kampens eneste mål.

Genoa-trener Gian Piero Gasperini har gjort mye endringer i løpet av sesongen og hele 29 forskjellige spillere har ikledd seg Genoa-drakta denne sesongen. De som ikke får spille morgendagens kamp er sisteskansen Mattia Perin er skadet og mist EM i sommer, i tillegg er Goran Pandev ute. Genoa ligger på 11. plass og har meget lite å spille for i sesongavslutningen, så vi får håpe at Gasperinis mannskap har sommerferien i tankene allerede.

Pjanic og Keita ute, Strootman inn. strootmangenoa

Både Florenzi og Manolas måtte byttes ut med skader sist mot Napoli, Manolas er fitt for fight igjen, mens Florenzi kun er 90% i følge Spalletti og vil ikke spille morgendagens kamp, Maicon vil ta hans plass. På midtbanen er Pjanic ute med suspensjon og Keita også usikker. Det åpner opp for et gledelig gjensyn med Kevin Strootman. Spalletti sa på dagens pressekonferanse at 26-åringen vil spille fra første minutt! Nederlenderen har fått to små innhopp denne sesongen, men har ikke startet en kamp siden han ble skadet (på nytt) i januar i fjor.

På topp er det mange som venter på Totti skal få starte, men det er ikke ventet at kapteinen som mest sannsynlig signerer ny kontrakt i morgen får starte. Det kan virke som Dzeko får tillit fremfor El Shaarawy som har kjølnet litt etter drømmestarten. Romas toppscorer Salah er selskreven i tillegg til Diego Perotti som for første gang møter sine gamle lagkamerater.

Forventede lagoppstillinger

Genoa (3-4-3): Lamanna; Izzo, Burdisso, Munoz; Ansaldi, Rincon, Dzemali, Gabriel Silva; Suso, Pavoletti, Laxalt

Roma (4-3-3): Szczesny; Maicon, Manolas, Rüdiger, Digne; Nainggolan, De Rossi, Strootman; Perotti, Dzeko, Salah

Kampstart er 19.00 og kampen går på Viasat Fotball og Viaplay.