Roma vant thriller i Genova

Forutsetningene var greie: Roma måtte vinne for å ha noen reelle muligheter til fortsatt å kunne ta 2.plassen.

Da var det dumt at de havnet så til de grader bakpå fra start. Genoa hadde flere muligheter til å score allerede før minuttet var spilt etter at uføretrygdede Maicon forærte hjemmelaget ballen i farlig område. Heldigvis for Maicon greide lagkameratene hans å rydde unna til slutt.

Tempo dalte ikke og holdt seg faktisk konsekvent høyt gjennom hele første omgang. Roma kom seg etterhvert etter hjemmelagets sjokkåpning og kom mer med i kampen. Og jaggu skulle ikke Roma ta ledelsen allerede etter seks minutter. Roma kombinerte fint og på få touch inn i feltet til Genoa og det var til slutt kombinasjonen Perotti-Salah som til slutt sendte sistnenvte alene igjennom med Lamanna. Egypteren gjorde ingen feil og rullet ballen i nettet for 13 gang denne Serie A-sesongen.

Men det tok ikke lang tid før en gammel kjenning sørget for utligning for Genoa. Hjemmelaget fikk merkelig fritt leide på Romas høyreside der den ene etter den andre sviktet i sine defensive plikter. En pasning på tvers inn i feltet havnet hos Zeman-regista Panagiotis Tachtsidis som trygt plasserte ballen utagbart i nettet bak Szczesny.

Kampen fortsatte i et vanvittig tempo og Radja Nainggolan burde gitt Roma ytterligere en scoring da han ble vakkert spilt igjennom av Daniele De Rossi. Belgieren gikk for en volley, men var litt for tidlig på ball og måtte se forsøket sitt havne godt over mål. Roma ble også snytt for en soleklar straffe da Izzo slang albuen i ansiktet til en El Shaarawy på vei mot mål. Reprisene levnet ingen tvil. Måldommer hadde orkesterplass til hendelsen, men gjorde ingenting. Nevnte El Shaarawy fikk en kjempesjanse til å allikevel score senere, men avslutningens retning samt en god keeperprestasjon forhindret dét. 1-1 til pause i et heseblesende oppgjør.

I andre omgang roet det seg innledningsvis litt ned og Roma fikk kose noe mer med ball samtidig som Genoa la seg litt tilbake. Det var imidlertid ikke mye som skjedde og Spalletti valgte å sette inn en viss Francesco Totti etter en snau time. Diego Perotti forlot banen med én assist i sekken.

Roma hadde tidvis voldsomme problemer på sin høyreside og det skulle straffe seg for andre gang etter 65 minutter. Maicon la seg inn i feltet som sikring i en Manolas-duell og åpnet veien på siden. Genoa fant rommet og pasningen inn foran mål var perfekt. Pavoletti kom seg foran Rüdiger og sendte hjemmelaget opp i føringen. 2-1 til Genoa.

Umiddelbart etterpå tok Spalletti ut Maicon som bør ha spilt sine siste minutter i Roma-drakt. Inn kom Edin Dzeko. De Rossi gikk inn på stopperplass, men Rüdiger ble skjøvet ut på høyre back.

Roma trykket på for scoring, men Genoa med Nico Burdisso som hærfører forsvarte seg godt. Det var helt til en spillesugen Totti fikk ballen noen meter utenfor 16-meteren. Il Capitano dro lekent av en utrusende forsvarsspiller og ble lagt i bakken. På det påfølgende frisparket rullet De Rossi ballen en meter til høyre. Der møtte Tottis høyrefot ballen med vilje og presisjon og ballen havnet der den alltid var ment å havne. Knallhardt i nettmaskene. Totti med sitt femte Serie A-mål for sesongen og 2-2!

Men Roma trengte alle tre poengen og Totti var nære da han på ny hamret et frispark mot hjørnet. Denne gangen var Lamanna bedre med på notene og forhindret mål. Men akkurat som omenet «det er av sine egne man skal ha det» rammet Roma i første omgang rammet det Genoa etter 87 minutter. En lang ball inn i seksten ble jaktet helt ned til dødlinja av en sulten Dzeko. Bosnieren la den rett ut i feltet og der har Genoa-produktet Stephan El Shaarawy løpt seg fri. Den hårfagre angriperen moser ballen kontant i nettet og sikrer Roma tre viktige og hardt tilkjempede poeng. Det kunne dog endt i poengdeling, men en meget god Szczesny-redning på tampen forhindret anti-klimaks. En rysare av en kamp ender med tre deilige poeng til Roma som da fortsatt er med i kampen om direkte kvalifisering til Champions League. Og igjen var Totti der til å snu det.

 

Et lite avsnitt til slutt om Kevin Strottman. Nederlenderen startet sin første kamp på A-nivå på over 400 dager da han fikk tillit fra Spalletti mandag kveld. Ikke bare spilte vaskemaskinen samfulle 90 minutter, han leverte også på et meget sterkt nivå. Han så ikke på langt nær så bekymret ut for egen fysikk som da han fikk et alt for tidlig comeback mot Sassuolo etter sitt første skadeopphold. Han trykket til i taklinger og bidro også godt i spillet, det er imponerende hvor kort stykke han er unna å ha kamptemoet helt i kroppen. Men det aller mest gledelige var å ha tilbake temperamentet og vinnerviljen. Det lyste av Strootman! Bentornato Kevin!

Genoa-roma8-1024x683