Sabatini: «Radja blir»

Sportsdirektør Walter Sabatini har snakket om sommerens forestående transfervindu og lettet virkelig på sløret. Under følger utdrag fra intervjuet med Gazzetta dello Sport.

Roma er under restriksjoner fra Financial Fair Play og omkvedet er at noen må ofres for å balansere bøkene. Radja Nainggolan og Miralem Pjanic er de to som heftigst linkes bort.

«Ikke Rajda, han ønsker å bli. Det kan hende at vi ikke selger noen av dem. Hvis vi får til en manøver som jeg planlegger kan det skje at vi beholder begge to.»

Leandro Paredes har hatt en meget god sesong på lån i Empoli, men det er ikke sikkert at vi får se han særlig mye i Roma-drakt neste sesong: «Paredes kommer tilbake, men vi får se hvor lenge han blir værende.» Sabatini bekrefter samtidig at han følger med på Bolognas midtbanespiller Amadou Diawara.

Mehdi Benatia spiller ikke en fryktelig sentral rolle for Bayern München og forsvinner trolig fra Tyskland i sommer. «Benatia har blitt tilbudt til mange italienske klubber. Sjansene for at han kommer tilbake til Roma er derimot ganske små for øyeblikket.» På videre spørsmål om stopperlogistikken svarer Sabatini på påstatt interesse for Sassuolos Francesco Acerbi at «han er 29 år og har allerede vært i Milan uten å få det til. Det betyr ikke at han aldri kan få det til på høyeste nivå, men det er noe vi må ha i bakhodet. Vi kommer til å kjøpe Rüdiger, mens Caceres foreløpig bare er en idé.»

Edin Dzeko har fått hard medfart i sin første sesong, men Sabatini stoler fortsatt på angriperen: «Dzeko har lyst til å bli. Hvis han ikke ombestemmer seg er han fortsatt en ressurs for oss. Han sleit tross alt i sitt første år både i Wolfsburg og Manchester City også.»

Roma har vært linket til Mousa Dembele (Rennes) og Batshuayi (Marseille): «Dembele er allerede solgt til en sinnsyk pris og Batshuayi er alt for dyr for oss. Strootman blir definitiv værende og han kommer til å være den ekte Kevin Strootman de neste ti årene. Jeg har lyst til å beholde Digne, men vi har ingen avtale med PSG foreløpig.»

Gerson har allerede vært i Roma og blitt sendt tilbake til Brasil på lån: «Gerson spiller ikke bra om dagen, men jeg har fortsatt troen på ham. Han er utrolig sterk.»

Sabatini er derimot ikke imponert over standarden på unge, italienske spillere: «Vi har speidet på spillere i Serie A og nedover, men de ville bare blitt stallfyll i Roma. De eneste gode, unge italienerne er Bernardeschi og kanskje Romagnoli. Når det er sagt kommer vi til å kjøpe El Shaarawy permanent. Kostanden er ikke så høy.»

Men noen må også ut i løpet av sommeren: «Vi skal finne plass til angriperene våre. Iturbe kommer definitivt tilbake (red.anm: ?) og kontrakstfornyelsen til Ljajic er ikke et problem, jeg har allerede en avtale med agenten hans. Doumbia hadde mange tilbud sist, men nå er situasjonen mer komplisert fordi han valgte å dra til Premier League, en liga han ikke passer inn i.» Sabatini bekreftet også at Brasils landslagskeeper Allison ankommer Roma, men han skal likevel vurdere å prøve og fornye Szczesnys låneavtale.

Til slutt snakket han om kontraktsfornyelsen til Totti: «Med sine forestillinger i det siste har han gjort alle motargumenter ugyldige. Han fortjener ny kontrakt. Jeg var egentlig imot det, fordi at for en storhet som han er det bedre å være en ung direktør enn en gammel spiller.»