Før Roma-Chievo

Roma tar imot Chievo til sesongens siste hjemmekamp og må vinne for å fortsatt kunne håpe om den viktige 2.plassen. 

dignechievo

3. plassen er sikret og i «verste fall» må Roma ut i Champions League-playoff til høsten. Roma vil ikke være seedet (ikke bekreftet, men det skal veldig mye til om det blir noe annet) i playoffen og kan få motstandere som Porto, Villarreal, Shakthar Donetsk og Manchester City i det siste hindret før gruppespillet i Champions League. Ettersom motstanden garantert vil bli tøff er det dermed meget viktig å få 2. plassen i Serie A noe som gir garantert gruppespillsplass. Avstanden opp til Napoli er fremdeles på to poeng og Roma er dermed avhengige av at Napoli snubler i serieinnspurten mens Roma vinner sine siste kamper. Napoli har en tøff jobb i morgen borte mot Torino, men har fordelen av å vite resultatet i Roma-Chievo før kampstart.

Noen ganger skjer det umulige

«Noen ganger skjer det umulige» åpnet Luciano Spalletti dagens pressekonferanse med og henviste til at det egentlig ikke skulle være mulig at Roma skulle greie å sikre seg 3.plassen etter at han tok over laget i januar. Spalletti har 12-4-1 på sine første 17 kamper etter tilbakekomsten til Den evige stad og  har nå sikret 3. plassen med god margin foran Inter etter å ha ligget syv poeng bak på det meste.

Mye av grunnen til den store snuoperasjonen er innkjøpene av El Shaarawy og Diego Perotti som begge har funnet seg til rette i Roma og fått en ny vår i tillegg til Mohamed Salah som alvor har funnet formen. Under Spalletti har Salah 8 mål og 5 assist, El Shaarawy har 7 mål og  2 assist og Diego Perotti har 3 mål og 7 assist. Det er ventet at trioen «PES» også starter kampen mot Chievo og henviser dermed blant annet Totti og Dzeko nok en gang til benken.

På midtbanen er Pjanic tilbake fra suspensjon og vil henvise Strootman som vi hadde et gledelig gjensyn med sist til benken. Seydou Keita er fortsatt ute med ankelskaden i venstre bein. Bakover i banen er Kostas Manolas usikker, og Zukanovic vil eventuelt ta hans plass. Bakerst kommer Szczesny  til å stå og polakken har vært i media den siste tiden og kan tenke seg et nytt låneopphold i Roma neste sesong, men ser for seg en langsiktig fremtid med Arsenal.

Høytflyvende esler

Etter å ha blitt passert av byrival Hellas Verona på tabellen i forrige sesong har Chievo denne sesongen tatt et godt grep om hegemoniet i Verona. Hellas Verona har for lengst rykket ned etter en katastrofesesong, mens Chievo er på god vei mot å havne på øvre halvdel av tabellen. Mannskapet til Rolando Maran ligger foreløpig på 9. plass kun to poeng bak Lazio som er på 8.

Den siste tiden har det gått meget bra for Chievo og har vunnet 4 av de siste 7 kampene og tatt totalt 14 poeng av 21 mulige. Sist helg ble 0-0 borte mot Fiorentina i en meget bra defensiv kamp av Marans menn. Det er det defensive Chievo har sin styrke og totalt har de sluppet inn 42 mål denne sesongen, kun 2 flere enn Roma.

Laget er egentlig ganske så profilløst, men en som har tatt meget store steg denne sesongen er lagets toppscorer Valter Birsa som er lagets toppscorer med 6 mål, i tillegg har han meget pene 7 assist. Dessverre for den nøytrale seer er Birsa skadet og er ikke med til Roma i morgen. Dainelli, Pepe, Frey og Izco er også ute og det dermed et meget skadeutsatt lag som Roma møter.

I tillegg til at skadene er mange har ikke Chievo til all verden å vise til på Olimpico de seneste årene og foruten om 1-0 seieren i 2013 så har faktisk ikke Chievo scoret mot Roma siden de rykket opp sist i 2007. Det forrige oppgjøret ble spilt i januar på en forferdelig gressmatte endte hele 3-3 etter at Roma ledet både 0-2 og 2-3. Sadiq, Florenzi og Falque scoret målene for Roma den gang (det var inntoget av Perotti og El Shaarawy).

Fun facts

  • Hvis Totti kommer innpå i morgendagens kamp blir det hans 600. Serie A-kamp for Roma som naturlig nok også vil bli totalt antall Serie A-kamper for Il Capitano. Kun Maldini (647) og Zanetti (615) har flere igjennom tidene.
  • Daniele De Rossi har nå 386. Serie A-kamper for Roma og ligger på delt 2. plass sammen med Giacomo Losi i oversikten over de med flest Serie A-kamper for Roma og vil stå alene på 2.plass med kamp i morgen.
  • Ervin Zukanovic spilte forrige sesong i Chievo Verona og kan møte gamle lagkamerater.
  • Nicolas Spolli møter også sine gamle venner etter hans suksessfulle låneopphold i fjor vår som resulterte i én kamp for Roma (Siste serierunde som ikke hadde betydning)
  • Roma har kun tapt 2 av de siste 24 oppgjørende mot Chievo (alle turneringer). Begge to endte 1-0 etter meget sene scoringer og kom i 2012-13 sesongen.
  • Roma har holdt nullen hjemme mot Chievo i 6 av de siste 7 oppgjørene på Olimpico
  • Det er hele fire år siden sist klubbene forhandlet om spillere da Michael Bradley og Junior Tallo kom fra Chievo, mens Adrian Stoian dro motsatt vei.
  • Roma står nå med 15 kamper uten tap, det er fortsatt en del igjen til rekorden på 24 kamper som ble satt i 01-02 og 09-10.

Forventede lagoppstillinger:

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; El Shaarawy, Perotti, Salah)

Chievo (4-3-1-2): Bizzarri; Cacciatore, Gamberini, Cesar, Gobbi; Rigoni, Radovanovic, Hetemaj; Castro; Meggiorini, Floro Flores

 

Kampstart 12.30 på Viasat Sport og Viaplay