Kontroll mot Chievo

I solbadet på Olimpico var det Roma, som ikke uventet, startet best. Det var to relativt formsterke lag som møttes, der hjemmelaget var i føringen. Statistisk sett har Chievo de siste sesongene vært overkommelig motstand for vertene.DLIYnNu

De oppmøtte hadde nok håpet å se Francesco Totti fra start, men måtte vente til det gjenstod ca. en time igjen av oppgjøret. Før dette skulle Nainggolan og Antonio Rüdiger skrive seg på scoringslisten – og hvilke mål det var.

Roma trillet mye ball, og var i festhumør. De tre på topp, støttet av Florenzi og Digne på hver sin back, samt Nainggolan og Pjanić på midten, satte Chievoforsvaret under massivt press, med artige kombinasjoner. Det skulle omsider ta nesten 20 minutter før den første nettkjenningen kom, som Radja Nainggolan var sist på.

Da stadionuret nærmet seg pause, fikk Daniele De Rossi frispark nede ved dødlinjen ved Chievos sekstenmeter. Pjanić slo nydelig til en dårlig markert Rüdiger, som hadde få vansker med å sette ballen i nettet bak en utrustende Bizzarri, og en fortvilet Hetemaj, som ikke hold mannen sin. 2-0 og god kontroll.

Da lagene kom ut til andre omgang, hadde gjestene brukt opp sine tre bytter. M’Pomku måtte inn for en skadd Gobbi da 27 min var spilt, og fem minutter senere var det Radovanović sin tur å kaste inn handduken. Erstatteren hans var Pinzi. Da andre omgang ble blåst i live, ble Castro værende igjen i garderoben, til fordel for Sardo.

ufn0OvR

Dette hjalp lite for gjestene sin del.

De fremmøtte på Olimpico fikk omsider viljen sin, for da timen var spilt, kom endelig Totti inn. Denne gang var det Salah som hadde spilt ferdig – kanskje sin siste kamp på Olympiastadion i gulrødt.

Det skulle gå om lag 25 minutter av Kapteinens 600. kamp før jubelen kunne slippes løs. Kevin Strootman (som erstattet De Rossi 20 minutter tidligere) finner Totti utenfor Chievos boks, og på første touchen, i ren VM 2006 stil, sender Kapteinen Pjanić gjennom, som setter kula utagbart for Bizzarri. Ganske likt målet mot Frosinone, bare en del meter nærmere mål.

Kjenner man absolut skulle vært med på gruppeturen!EvQ6w5T

Szczeşny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; De Rossi (Strootman 66), Pjanić, Nainggolan; Salah (Totti 59), Perrotti, El Shaarawy (Emerson 79)

Bizzarri; Cacciatore, Gamberini, Cesar, Gobbi (M’Poku 27); Rigoni, Radovanović (Pinzi 32), Castro (Sardo 46); Hetemaj; Floro Flores, Pellissier

 

DAJE!!