Før Milan-Roma

37 av 38 runder er ferdigspilt. Serie A-sesongen 2015/2016 går mot slutten og tabellen skal fastsettes. Begge lag som kjemper på San Siro lørdag kveld håper på å komme en plass opp på tabellen, men begge to er avhengige av hjelp for at det skal skje. 

rudigermilan3

Et uavgjort-resultat vil ikke gjøre noe godt for verken Milan eller Roma, begge lagene er avhengige av å vinne for å kunne legge et lite press på henholdsvis Sassuolo og Napoli. Roma kjemper som kjent om 2. plassen med Napoli noe som gir direkte plass i gruppespillet i Champions League neste sesong, mens Milan skal prøve å ta 6. plassen fra Sassuolo som garanterer Europa League-kvalikk for den tidligere storklubben.

Napoli møter Frosinone i Napoli, mens Sassuolo tar i mot Milan sin byrival Inter til siste serierunde. Alle kampene avvikles lørdag kl. 20.45 og nærmere kl. 23.00 i morgen vil de første syv plassene i årets Serie A være fastsatt. (Nedrykkskampen avgjøres søndag)

Uavgjortspesialister

Som nevnt hjelper det ingen av lagene om det ender uavgjort i morgen kveld, noe det har gjort i fire av de siste seks oppgjørene mellom lagene. Sist var i januar under Rudi Garcias siste kamp som Roma-trener da oppgjøret på Olimpico endte 1-1 etter scoringer av Rüdiger og Kucka. Lagene har vært ganske gode på uavgjort ellers i sesongen også med Milan sine 12 og Roma sine 11 uavgjorte ligger begge lagene topp 5 på «uavgjorttabellen» i Serie A.

Hvis Milan skulle gå hen å vinne mot Roma i morgen er de avhengige av at byrival Inter snapper med seg et poeng borte mot Sassuolo. 6. plassen i Serie A gir Europa League-billett hvis vinneren i Coppa Italia allerede har plass i Europa neste sesong. Hvis Milan ikke vinner eller at Sassuolo vinner sin kamp er Milan nødt til å vinne Coppa Italia-finalen mot Juventus som spilles senere i mai (en regelendring før sesongen gjør at tapende finalist ikke får EL-plass lengre hvis vinneren allerede har CL-spill). Milan har dermed to sjanser til å sikre seg EL-plass, men begge er ganske så tøffe. baccabalotelli

For Milan har snublet på tampen av denne sesongen etter at det så veldig lyst ut med tanke på 6. plassen for noen runder siden, men med tap og uavgjort mot allerede nedrykksklare Hellas Verona og Frosinone i runde 35 og 36 smalt Sassuolo forbi på tabellen og ligger nå poenget foran Milan. Sist helg overbeviste Milan ingen da Bacca scoret kampens eneste mål på straffe borte mot Bologna som spilte 80 minutter av kampen med 10 mann.

På skadelisten til Milan er Antonelli og tidligere Roma-spiller Menez ute. En av Milans beste denne sesongen, Giacomo Bonaventura er tilbake etter noen uker på sidelinjen. Abate er også tilbake etter at han måtte stå over forrige helgs kamp og tar mest sannsynlig høyrebacken fra Calabria. Det er ventet at Balotelli starter på topp sammen med Bacca, mens tidligere Roma-spiller Andrea Bertolacci tar plassen fra Kucka på midten i motsetning til kampen mot Bologna.

Dzeko fra start

Roma er avhengig av at allerede nedrykksklare Frosinone skal ta poeng borte mot Napoli for at Roma skal ha mulighet til å ta 2. plassen. Hvis Roma skulle komme på 3. plass vil Spallettis menn gå inn Champions League-kvalifisering som useedet og vil kunne få motstandere som Manchester City/United, Porto, Shakhtar Donetsk, Zenit eller Ajax. Det blir dermed ingen lett vei inn i gruppespillet i Champions League hvis 3. plassen skulle bli et faktum.

Seier er det eneste som er godt nok i morgen og Spalletti må greie seg uten Diego Perotti som er skadet. Perotti har startet hele 14 av 15 kamper etter at han ankom Roma og ender dermed sesongen med 3 mål og 7 assist på sine 15 kamper i Roma-trøya. I fraværet av Perotti er det ventet at Edin Dzeko får starte sin første kamp på en måned. Bosnieren har kun startet 2 av de siste 11 kampene og får en gylden mulighet til å vise seg frem i sesongens siste oppgjør. Det har vært rykter om at Edin Dzeko kan være på vei til Milan i sommer (hvis Carlos Bacca forsvinner) noe som kan tyde på at det blir den siste kampen i Roma-trøya for Dzeko. Det er ventet at foruten om Dzeko-Perotti at laget vil være uendret fra sist helgs overbevisende 3-0 seier mot Chievo.

Forventede lagoppstillinger:

Milan: (4-3-1-2): Donnarumma; Abate, Romagnoli, Alex, De Sciglio; Bertolacci, Montolivo, Mauri; Bertolacci; Bacca, Balotelli

Roma (4-3-3): Szczesny; Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne; Nainggolan, De Rossi, Pjanic; El Shaarawy, Dzeko, Salah

 

Kampstart lørdag 20.45 på Viasat Sport/Viaplay