Full kontroll på San Siro

Forutsetningene på forhånd var greie: Roma måtte vinne mot Milan i Milano samtidig som Napoli måtte avgi poeng hjemme mot Serie B-klare Frosinone for at Totti og co. skulle få direkte adgang til neste sesongs Champions League.

Diego Perotti rakk ikke oppgjøret, noe som gjorde at de fleste regnet med at Edin Dzeko ville få spille fra start. Det fikk han ikke, og Nainggolan lå bak Salah og El Shaarawy på topp. I tillegg fikk Kevin Strootman en ny kamp fra start. Gledelig!

Første omgang fortonet seg slik at Roma stort sett hadde ballen, med unntak av en timinutters periode der hjemmelaget fikk låne den litt. Men mot den tidligere Roma-helten Phillipe Mexes og lazio-legenden Alessio Romagnoli hadde Roma få problemer med å styre oppgjøret på San Siro. Romas toppscorer Mohamed Salah fikk en god sjanse tidlig etter en forferdelig støttepasning fra dinosauren Alex, men avslutningen ble i svakeste laget.

Egypteren skulle imidlertid gjøre opp for seg etter 19 minutter. Etter at Roma bryter et Milan-angrep på egen halvdel havner ballen hos Kevin Strootman. Nederlenderen har to meget ivrige lagkamerater med seg til høyre og på perfekt vis trer han ballen over Milans bakerste ledd til Mohamed Salah. Ingen har forutsetninger til å henge med og alene med Donnarumma gjør han ingen feil. Salah setter ballen kontant nede i hjørnet. 1-0 til bortelaget!

Roma har stort sett full kontroll de første 45 og dominerer spesielt midtbanen. Allikvel går man i garderoben med minst mulig ledermargin. Roma både kunne og burde hatt flere mål i første omgang, men Donnarumma var godt med på en god avslutning fra Pjanic, mens El Shaarawy ikke traff ballen foran mål etter et god innlegg fra EM-uttatte Lucas Digne. Langt lenger sør i landet tuslet Napoli i garderoben med en 1-0 ledelse etter scoring fra Marek Hamsik. Frosinone hadde i tillegg fått en mann utvist tidlig, så for CL-drømmen så det ikke spesielt lyst ut.

Andre omgang begynte bedre for Milan som fikk en tidlig sjanse ved Keisuke Honda. Deretter tok igjen Roma fullstendig over. At det er av sine egne man skal ha de viste El Shaarawy i Genova i forrige bortekamp, og etter snaue time viste den Milan-eide spilleren det igjen. En guddommelig lobb over backrekka fra Miralem Pjanic (hans 12 målgivende i sesongens Serie A) sendte faraoen alene igjennom og enkelt ekspederte han ballen inn i nettet og doblet Romas ledelse.

Rett etter kom Totti inn for Strootman, og var kun en god Donnarumma unna å score med sitt første touch. Roma sakket litt av på farten etterhvert og Milan fikk låne litt ball. Dette kulminerte i en god Milan-mulighet da Honda gikk opp mellom Rüdiger og Digne og fikk headet på mål, men Szczesny var meget godt med på notene.

Etter drøye 80 minutter punkterte Roma matchen. Totti dro seg helfrekt inn i feltet før han sendte avgårde sin vante hælsparkpasning. Salah burde strengt tatt sørget for at Il Capitano kunne notert seg en assist, men Donnarumma var godt med på notene. På returen dukket, som du sikkert gjetter, Emerson Palmieri opp. Den unge brasilianeren får æren av å avslutte sesongen for Romas del med sin første scoring. Milan får et trøstemål på tampen ved Carlos Bacca, men må se Roma stikke av med poengene på en kveld Luciano Spallettis gutter hadde god kontroll mot et dårlig Milan-lag.

En særdeles målkåt Gonzalo Higuain sørget dog for at det ikke enda er noe Champions League å juble for. Roma ender sesongen på 3. plass og må dermed ut i play-off for å komme inn i Europas gjeveste klubbturnering. Det positivte; vi trenger ikke vente like lenge på neste sesong.

Daje Roma!