Tapte mot Al Ahly

I kampen i Champions Golden Cup, eller i praksis, en litt tøysete treningskamp rett etter sesongslutt, tapte Roma 3-4.

Roma reiste til Dubai tidligere i uka for å møte egyptiske Al Ahly. Man skal ikke se bort ifra at Romas Mohamed Salah er noe av grunnen til at oppgjøret fant sted…

Til tross for at kampen var uten av betydning, og kanskje enda mindre interessant enn andre treningskamper, timiningen tatt i betraktning, var de allikevel noen spennende ting å følge med på. Først og fremst startet de kamprustne kameratene Leandro Castan og Kevin Strootman, og meg i seg i elleveren hadde de Leandro Paredes, tilbake i Roma etter et meget vellykket låneopphold i Empoli.

Dessverre for Paredes husker han nok best at han nærmest serverte ledermålet til Al Ahly på et sølvfat. Allerede etter snaut kvarter prøvde argentineren på å vende bort en motstander rett utenfor egen sekstenmeter. Der mistet han ballen og Duku Antwi kunne enkelt score alene med Bogdan Lobont.

Men Roma utlignet allerede syv minutter senere. Edin Dzeko hadde allerede rukket å brenne flere store sjanser, blant annet hadde han skutt i stolpen, da en frekk lobbpasning fra Totti fant brystet til bosnieren. Klemt i mellom to midtstoppere tok han ballen meget pent ned med brystet før han druste ballen i mål fra 13-14 meter. En særdeles kontant avslutning fra Dzeko, ikke ulikt hans første mål i Roma-trøye, hjemme mot Sevilla i generalprøven før sesongen som nettopp er avsluttet.

Det var en underholdene kamp, der det defensive ikke så ut til å bli prioritert i særlig høy grad. Castan headet ballen i stanga etter 25 minutter, men etter 41 minutter tok Roma ledelsen. Dzeko la igjen ballen på sekstenmeteren der Salah møtte ballen. Til tross for at han måtte litt bak med skuddfoten for å hente ball fikk krølltoppen meget god treff og ballen suste inn i hjørnet. 2-1 til Roma.

Men kun sekunder etter avsparket utlignet Al Ahly. Etter håndballopprulling utenfor Romas straffefelt avsluttet Zakaria godt og curlet ballen inn i det lengste hjørnet. 2-2 til pause.

Ti minutter ut i andre omgang sørget nok en defensiv blunder for at Roma havnet under. Emerson skulle bare klarere ballen, men greide på mystisk vis å bomme på ball, samt havne på rattata. Ballen havnet hos Saeed som enkelt satte inn 3-2 til Martin Jols menn.

Da det så ut som alt håp var ute for Roma kom imidlertid utligningen. Et frispark mot bakre stolpe havnet hos innbytter William Vainqueur, som på elegant vis tok ned ballen for så å hamre den kontant i lengste kryss. Dermed gikk det mot straffesparkkonkurranse. Men Roma greide å kaste bort seieren langt inne på overtiden. Mohammed førte ballen mot et merkelig passivt Roma-forsvar, og da Castan forlot sonen sin for å følge et løp som gikk bak ham fikk Mohammed den tiden han trengte til å sikte. Den vakre avslutningen lå helt nede i kroken til Lobont og dermed stakk Al Ahly av med seieren mot et noe nonchalant Roma-lag.