James Pallotta kommer til byen!

James Pallotta, AS Romas president kommer til den evige stad den første uken av juni og planen er blant annet å få på plass en ny kontrakt med Totti.

 

Det så lenge mørkt ut for en kontraktsforlengelse for Francesco Totti som per dags dato står klubbløs 1. juli og kan i prinsippet signere for hvilken som helst klubb nå. Etter den vanvittige uken april hvor Totti snudde hele Roma på hodet etter innhoppene mot Atalanta og Torino har situasjonen snudd og alt tyder på at det blir ett år til med Il Capitano. Innholdet i kontrakten skal så og si være spikret og det er kun formaliteter som gjenstår før det hele blir offisielt, og det er ventet at dette blir ordnet så fort Pallotta ankommer Roma.

Et annet stort spørsmålstegn Pallotta må ta seg av er den mye omtalte Stadio della Roma. I 2014 ble stadionplanene presentert og det hele skulle stå klart ved sesongstart 2016/2017, det kommer ikke til å skje. Grunnet byråkratiske årsaker har det så og si ikke kommet noen vei siden det hele ble presentert i 2014. Stadiondrømmer begynner å bli en fjern drøm og det går mot flere sesonger på Stadio Olimpico.

Og apropos Stadio Olimpico er det nok å ta tak i for Pallotta ettersom Curva Sud har boikottet hjemmekampene denne sesongen grunnet barrièrene på stadion. Sesongkortsalget har startet og salget har vært ganske så labert hittil og mange venter nok med å fornye sine sesongkort før en løsning angående Olimpico er gjort.

Et av de største og viktigste sakene for Roma nå er UEFA Financial Fair Play. Roma har allerede fått en advarsel og må få på plass €30M før 30. juni for å ikke få sanksjoner fra UEFA, noe som kan resultere i utkastelse av Champions League. Ryktene sier at enten så må Pjanic eller Nainggolan bli ofret, men alternativet er å bli kvitt spillere som Seydou Doumbia, Juan Manuel Iturbe, Iago Falque, Adem Ljajic,  Antonio Sanabria og Leonardo Paredes. Noen må uansett bli solgt ganske så fort og må gjøres før spillere som Rüdiger, El Shaaarawy, Digne og Szczesny får sin fremtid avklart ettersom samtlige har vært på lån denne sesongen.

Mannen som har hatt kontroll på spillerlogistikken de siste sesongene er Walter Sabatini. Romas sportsdirektør gikk tidligere ut i år og sa at han kom til å forlate Roma ved sesongslutt og flere klubber har vist sin interesse for mannen som har gjort noen meget pene overganger de seneste sesongene som Marquinhos, Lamela, Benatia og Gervinho som har generert stor profitt for klubben. Nå skal i midlertidig Sabatini fått kalde føtter og åpner opp for å fortsette i Roma, så får en se om Pallotta greier å overtale 61-åringen til å bli værende i den evige stad.

 

PS! I dag er det nøyaktig 8 år siden Roma sist vant et trofé da de slo Inter 2-1 i Coppa Italia-finalen. Siden den gang har Roma 5 ganger måtte ta til takke med sølv (3 Serie A, 2 Coppa Italia).