Nei betyr nei, Chelsea

Radja Nainggolan er for øyeblikket skadet, men håper å rekke Belgias EM-eventyr i Frankrike som kun er snaue to uker unna. Mens han konsentrerer seg om dét fortsetter Chelsea forsøkene på å få midtbanemaskinen til London. Det er en dårlig skjult hemmelighet at Antonio Conte har sansen for Nainggolan, og italieneren skal derfor ha instruert Chelsea om at Romas nummer fire skal ikle seg lyseblått før slutten av august. Roma er, tross press fra Financial Fair Play, lite begeistret for tanken på å kvitte seg med sin midtbanedynamo. Flere bud fra Contes nye klubb skal ha blitt avslått og Nainggolan selv skal igjen gitt beskjed om at han ikke har noen planer om å spille sine hjemmekamper på Stamford Bridge. I følge Gazzetta dello Sports Nicoló Schira ønsker Nainggolan, dersom Roma ser seg nødt til å selge, heller en overgang til tidligere Chelsea-manager José Mourinhos nye arbeidsgiver, Manchester United.

I utgangspunktet er det ikke mye Roma trenger å hente i sommer dersom de evner å beholde sine heteste overgangsobjekter. Det som dog uansett må på plass er en ny høyreback. Maicon er stappmett og kontrakten går ut om en drøy måned, mens Alessandro Florenzi nok helst trives bedre høyere opp i banen. Roma kommer trolig til å flytte Abdullahi Nura opp i A-stallen (og med andre ord benytte utkjøpsklausulen de har på han fra Spezia) ettersom den unge nigerianeren ses på som en fremtidig stjerne. Men et sikrere kort må også på plass. PSGs Gregory van der Wiel sin kontrakt er i ferd med å løpe ut. Det ryktes at Roma allerede har tilbudt nederlenderen en kontrakt, men også Inter, West Ham og Monaco skal være interessert i hans tjenester. Van der Wiel var i sin tid linket til Roma, men rykket da ut på sin egen hjemmeside og takket for interessen, men understreket at han ikke hadde noen planer om å spille for et lag som ikke deltok i Champions League. Strootmans landsmann har aldri greid å sette noe voldsom preg på Paris-laget.

En annen som skal være aktuell, til glede for de som følger Serie A tett, er Torinos Bruno Peres. Brasilianeren signerte ny kontrakt med Torino i sesongen som gikk, men det skal ikke forhindre Roma i å gjøre et fremstøt. Tunga på vektskåla i forhandlingene kan bli Iago Falque, som Torino skal være interessert i å hente. Penger pluss spanjol kan altså bli formelen for en mulig avtale. En signering av Peres vil dog bli enn langt mer komplisert affære en van der Wiel, som kan ankomme gratis.

Brasils landslagskeeper Allison er allerede klar for Roma. Men Spalletti skal ønske å beholde Szczesny ytterligere én sesong. Fiorentina skal tidligere ha forhørt seg med Roma om muligheten til å leie Allison kommende sesong og fått nei, men nå skal fløyta ha fått en annen lyd. Dersom polakken blir værende på ytterligere ett låneopphold skal Roma kunne tenke seg å sende Allison til Firenze. Dersom Szczesny blir skal Allison etter sigende selv få velge om han vil dra på lån eller ta opp kampen med polakken.

At Roma ønsker å sikre seg Stephan El Shaarawy på permanent basis er ingen hemmelighet. Nå skal Pallotta ha gitt klarsignal til å benytte opsjonen på €12 millioner og det eneste som gjenstår er å bli enig med Milan hvordan dette skal betales. Nevnte Pallotta skal straks være på plass i Roma og da er det ventet at kontraktsforlengelsen til Francesco Totti offentliggjøres.

En annen som Roma ønsker å signere permanent er Antonio Rüdiger. Midtstopperen er en ettertraktet mann og returnerer aldri i verden til Stuttgart, som rykket ned til 2. Bundesliga. Det er ikke umulig at Roma selger tyskeren videre med profitt allerede i sommer, og spesielt Chelsea skal være ivrige etter å sikre seg Tonis signatur.

Rüdigers stoppermakker Kostas Manolas skal også være et yndet mål for mange. Roma vil dog heller selge andre spillere for å nå sine inntektsmål ettersom en klausul i avtalen med Olympiakos gjør at Roma må gi Olympiakos 50 % av en eventuell overgangssum dersom spilleren selges før 1.09.2016. Noen journalister har hintet frempå at dette kan unngås med å låne ut Manolas med en tvungen opsjon på kjøp, uten at dette har fått mye støtte. Ei heller virker en slik løsning spesielt gunstig fra et FFP-perspektiv. Manchester United skal være den klubben som er mest gira på å sikre seg grekeren. Så spørs det hvor ivrig Manolas er etter å ikke spille Champions League-fotball kommende sesong, da.

Roma må nok allikevel ha inn en midtstopper i sommer da det virker trolig at én av Rüdiger eller Manolas forsvinner. Løsningen kan bli Villareals Mateo MussachioArgentineren har vært i Villareal i seks år og skal være lysten på nye utfordringer. Roma ser på Mussachio som en perfekt erstatter for en av de to overnevnte, men kan få konkurranse fra Arsenal.

Til slutt tar vi med oss Lucas Digne. Alle er enige om at de vil ha med franskmannen videre, men de fleste er også enige om at utkjøpssummen avtalt med PSG i fjor sommer er for høy. Nå skal Roma ha tilbudt PSG €11 millioner, noe som er syv milloner mindre enn franskmennene i utgangspunktet skal ha sett for seg. Et ess i ermet skal være Dignes voldsomme vilje til å bli i Roma og hans kone skal allerede ha sikret seg studieplass i Roma fra høsten av. Spilleren selv (og hans agent Mikkel Beck) har retweetet flere meldinger om at Roma må finne en løsning med PSG slik at den vevre franskmannen kan gå på en ny sesong i giallorosso.