OFFISIELT: TOTTI TIL 2017!

I dag kom nyheten alle har ventet alt for lenge på: Francesco Totti er klar for enda ett år i Roma-trøya!

tottiolimpico

Francesco Totti var under en måned unna å bli klubbløs og selv om ryktene en god stund har indikert på at det skulle bli en fornyelse så var det meget gledelig å se at AS Roma i dag endelig offentliggjorde det hele.

Totti får en ett-års kontrakt som strekker seg til 30. juni 2017. 2016-2017 sesongen blir hans 25. Serie A-sesong for Roma.

«Det er en fantastisk følelse. Jeg har alltid hatt et ønske om å avslutte karrieren med å brukte den samme drakten.» sa hovedpersonen etter kontrakten var signert.

Totalt har Totti spilt 601 Serie A-kamper og scoret 248 mål i den italienske ligaen. En kan dermed håpe på at han greier å runde 250 scoringer før han legger opp, med mindre han slår virkelig til og tar Silvio Piola sin Serie A-rekord på 274 scoringer. Totti kan også ta 2. plassen fra Zanetti over antall Serie A-kamper og må spille minst 15 kamper neste sesong (Maldini ligger 46 kamper foran Totti).

Il Capitano fyller 40 år i september og vil etter alle solemerker krype inn på topp 10 listen over de eldste spillerne i Serie A gjennom tidene. Foreløpig ligger Romas ubestridte kaptein på 15 plass på den listen.

2016-2017 sesongen blir Tottis siste som spiller, men fortsetter i klubben som direktør i hvert fall 6 år etter at han legger opp.