Pjanic ber om å bli solgt til Juventus

Da Romas bosniske playmaker Miralem Pjanic for drøye to år siden forlenget sin kontrakt med AS Roma fikk han med en utkjøpsklausul pålydende €38 millioner. Nå, to år senere, vil klausulen trigge midtbanespillerens avskjed med den evige stad.

Mange har nok regnet med at strategen kom til å forsvinne i sommer. Det som har vært vanskeligere å akseptere er at Pjanic tilsynelatende er på vei til rivalen Juventus. For å helle ytterligere bensin på bålet har narrativet i media vært at klubben aktivt har forsøkt å selge Pjanic til nettopp Juventus. Disse ryktene skal blant annet ha sitt utspring i en WhatsApp-melding Pjanic har sendt til en venn der spilleren har sagt at klubben forsøker å selge ham til bandittene i nord: «De solgte meg på et kvarter.»

Hele farsen har skapt en ladet stemning i Roma og president James Pallotta ble så forbannet på spørsmål om den påståtte overgangen at han tok telefonen til en journalist. Bannere om presidenten og klubbens uduglighet har prydet Trigoria. Lørdag morgen tok direktør Mauro Baldissoni til motmæle i et intervju med Roma Radio:

– I dag har vi lest enda mer søppel om Pjanic-situasjonen. Vi har lest om påståtte private meldinger sendt til en venn, meldinger spilleren har benektet at han har sendt. Det er latterlig at vi er nødt til å komme hit og lese offisielle kontrakter og dokumenter for å motbevise usannheter.

Baldissoni leste så en melding Pjanic har sendt til klubben, datert 9. juni:

– Med dette notatet informerer jeg om at jeg akter å aktivere min rett til å bytte klubb, som tidligere avtalt. Jeg informerer også om at min andel på 20 % sendes direkte til klubben som kjøper min kontrakt, og jeg spesifiserer at denne klubben er Juventus. Jeg takker og ber dere om å komme i mål med formalitetene. 

Baldissoni avsluttet med nok et stikk mot media, en bransje direktøren åpenbart har fått mer enn nok av:

– Historier må verifiseres før de publiseres, hvis ikke er det bare rykter fullstendig uten hold.

Bunnlinjen er dog: Miralem Pjanic går til Juventus.