Offisielt: Miralem Pjanic til Juventus

Romas lille magiker i gjennom de siste 5 sesongene har nå valgt å fortsette karrièren hos den gamle dame. pjanic juve

 

Juventus har utløst utkjøpsklausulen Miralem Pjanic hadde i sin kontrakt på €38M. Dog så får ikke Roma så mye penger, ettersom Miralem Pjanic også fikk med i kontrakten at han skulle ha krav på 20% av det. Pjanic har dog gitt fra seg disse 20% og gitt dem til Juventus. Offisielt betaler Juventus €32M for Pjanic, noe som er tidenes høyeste sum for en Roma-spiller (Marquinhos €31.4M, Lamela €30M uten bonuser).

185 kamper, 30 mål og 46 assist. Statistikken lyver ikke og Miralem Pjanic har vært en fantastisk spiller for Roma, men når han egenhendig har presset i gjennom en overgang til den regjerende seriemesteren føles det hele litt bortkastet at han i det hele tatt kom. (Mer om prosessen de siste ukene kan leses her)

Det var Luis Enrique som i sin tid hentet Miralem Pjanic i 2011 fra Lyon, en overgang som kostet Roma €8.25M og var en av få vellykkede kjøp den sommeren. Roma ender opp med en meget stor profitt på spilleren, og kun Marquinhos har generert en større profitt for Roma gjennom tidene (av ikke egenutviklede spillere).

Som regel ønsker vi lykke til videre, men i denne situasjonen føles det hele meningsløst. Vi får avslutte med noen ord fra Pjanic sin (tidligere) venn Radja Nainggolan: «Jeg sa til Pjanic at hvis han går til Juve, så kommer jeg aldri til å snakke med han igjen.»