Transfergodis

Transfervinduet nærmer seg med stormskritt. Her er de siste ryktene omkring Romas spillerlogistikk:

Det er i skrivende stund kun ni dager til Stephan El Shaarawy returnerer til AC Milan dersom ikke Roma trigger angriperens overgangsklausul. Roma skal imidlertid ha sendt de nødvendige papirer og Il Faraones permanente overgang kan bli offentliggjort allerede tirsdag.

Med El Shaarawy som permanent medlem av troppen må Roma kvitte seg med andre angrepsspillere. De som står nærmest utgangsdøra i skrivende stund virker å være Adem Ljajic og Iago Falque. Sistnevnte skal være nære en overgang til Torino på lån for €2 millioner pluss €5 millioner i obligatorisk utkjøpsklausul. Spanske Granada skal også ha meldt seg på i kampen om Falque og kan være villige til å slenge €8 millioner i bordet umiddelbart for å sikre seg spanjolens tjenester.

Ljajic er også på ønskelista til lillebror i Torino. Serberens kontrakt med Roma går ut om et år og Sabatini skal ønske å forlenge denne før Ljajic forsvinner på et eventuelt nytt lån eller permanent. Ljajics tidligere arbeidsgiver Fiorentina skal også være interessert.

Det er liten tvil om at Roma trenger en høyreback ettersom Maicon straks er ferdig i klubben og Torosidis er langt unna en førsteellever. Tre billige navn blir stadig nevnt: Gregory van der Wiel, Martin Caceres og Pablo Zabaleta. Førstnevnte har allerede vært en tur i Roma i sommer, men nå tyder ting på at nederlenderen ender opp i tyrkiske Fenerbache. Juventus-spiller Caceres er også på utgående kontrakt og skal være spesielt ønsket på Trigoria ettersom han kan bekle både stopper- og backplasser. Roma skal ha noen reservasjoner omkring spillerens skadehistrorikk og kan derfor be om «skadeklausuler» i en eventuell kontrakt, som etter ryktene kan innebære at kontrakten kan termineres dersom spilleren er utilgjengelig for spill grunnet skade i en viss periode. Pablo Zabaleta har blitt nærmest et synonym med toppklubben Manchester City, men måtte se forrige sesong ødelagt av skader og en god Bacary Sagna. Argentineren har kun ett år igjen av sin kontrakt med de lyseblå og kan sånn sett bli forholdsvis billig. Zabaleta har rukket å bli 31 år.

Mario Rui virker på det nærmeste klar for Roma, til tross for at andre interessenter har meldt seg på. Spalletti har selv uttalt at han liker spilleren og at han kan gjøre opp for sine manglende fysiske forutsetninger med karakter. Portugiserens ankomst betyr imidlertid ikke at klubben har gitt opp håpet om å få tilbake Lucas Digne. Spilleren selv vil mye heller spille for Roma enn for PSG, men foreløpig har de franske mesterne vist seg vanskelig å forhandle med. Klubben bytter trolig trenger i løpet av den kommende uken, noe som kan forsinke prosessen. Dersom ny trener (trolig spanske Unai Emery) gir klarsignal til å selge den franske landslagsbacken, kan forhandlingene starte. PSG skal ha gått ned fra å kreve €18 millioner til å kreve €15 millioner. Roma på sin side vurderer Digne til €12-13 millioner. Som et alternativ har Sabatini også Djibril Sidibé fra Dignes tidligere arbeidsgiver Lille på lista.

At flere spillere helst skal vekk fra Roma i sommer er ingen hemmelighet. Seydou Doumbia er en av disse. En av Romas største flopper de siste årene skal ha flere tilbud, blant annet fra Kina, Mexico, Tyrkia og Basel i Sveits. Tony Sanabria er ettertraktet i Spania og Roma bør ha få problemer med å få solgt unggutten. Spillere som kun har vært i Roma en kort periode kan også være på vei ut, da først og fremst Ervin Zukanovic og William Vainqueur. Leandro Castan har også blitt ryktet bort, men spilleren sier selv at han skylder Roma å fullføre sin kontrakt som løper til 2018. Et annet spørsmål er hvordan Roma kan få tilbake så mye som mulig av pengene de ga for Juan Manuel Iturbe. Spilleren har knappest styrket sine aksjer etter å ha floppet på lån i Bournemouth, men Sabatini har troen på at han kan få solgt vingen videre.

Wojciech Szczesny ønsker å bli værenede i Roma og klubben skal være villig til å betale polakkens fulle lønn kommende sesong, noe som trolig er godt nok for Arsenal. Et problem kan allikevel være at Szczesny vil ha med keepertrener Guido Nanni videre, men hans kontrakt utløper 30. juni og det er foreløpig lite som tyder på at klubben vil fornye denne.

AC Milan øste penger over AS Roma forrige sommer uten å få særlige utbytte for sine investeringer. Denne sommeren ønsker de ikke å sende penger sørover, men gi Roma Mattia Di Sciglio. Den italienske landslagsspillerens eventuelle ankomst vil koste Roma Leandro Paredes i retur.