Baldini returnerer?

Overgangsvinduet er åpent, men mens nye signeringer lar vente på seg kan det virke som en gammel kjenning kan være på vei tilbake.

Franco Baldini er for lengst ferdig i Tottenham og skal nå være klar til å binde seg til AS Roma for tredje gang. Direktøren har tidligere jobbet i klubben, hans tidligere perioder avbrutt av jobb for Fabio Capello i Real Madrid og Russland samt den nevnte direktørjobben i nord London-klubben Tottenham.

Mange var veldig, veldig fornøyde da Baldini sist returnerte til klubben, men hans andre periode var langt fra like suksessrike som hans første. Det var åpenbare gnisninger i den sportslige ledelsen hva angikk ansettelsen av Zdenek Zeman som Luis Enrique sin etterfølger, og Baldini sa selv i ettertid at ansettelsen var et feilskjær: «Vi ville gi fansen spetakkel, men vi kunne ikke garantere for resultater».

I Tottenham måtte Baldini tåle mye kritikk for sine kjøp, da Spurs ikke leverte resultater som forventet. Ettertiden har imidlertid vist at den italenske sølvreven ikke var helt ute å sykle med sin handling. Christian Eriksen er en vital del av et bra Tottenham-lag, og denne sesongen fikk også vår gamle venn Erik Lamela vist seg fram fra sin beste side. Han trimmet også de liljehvite for mye daukjøtt (Caulker, Huddlestone, Parker etc.), i tillegg til å selge Gareth Bale for en ikke ubetydelig sum til Real Madrid.

Hviken rolle Baldini vil få i dagens Roma virker foreløpig noe uklart. Sabatini har som kjent ønsket å gi seg, men det virker som kjederøykeren blir værende inntil videre. En diffus konsulentrolle er det eneste mediene foreløpig har greid å grave opp. Baldini vil forbli i London og utnytte sitt brede nettverk. Dersom Sabatini ikke forlenger sin kontrakt som går ut om ett år, vil Baldini være en kandidat til å overta som sportsdirektør.

Baldini kan også fungere som et bindeledd mellom amerikanerne og Luciano Spalletti. Sistnevnte skal ha noen problemer med kommunikasjon opp mot lederskapet hva angår tekninske ting, og den mer diplomatisk anlagte Baldini kan således være en fin mellommann.