Rui inn, Castan ut

Da har overgangsaktiviteten til AS Roma begynt å skyte fart.

Onsdag ettermiddag landet Empoli-backen Mario Rui i den evige stad i forbindelse med sin overgang til Roma. Empoli har allerede meldt at overgangen blir i form av et lån med en obligatorisk utkjøpsklausul. Portugiseren har reist videre til Trigoria for å forhandle om sine personlige i betingelser og vil utføre legesjekken torsdag.

BIG-image-6

25-åringen har hatt en god sesong i Toscana. Tidligere har han vært i Parma (uten å spille, var utleid til Gubbio og Spezia) og Benfica (også her uten å spille, var på lån i Fatima). Han signerte for Empoli sommeren 2013 i en overgang verdt €550,000. Rui har en rekke aldersbestemte landskamper for Portugal og har også tilbrakt tid i Sporting og Valencia i sine ungdomssår.

En som forsvinner ut, i alle fall midlertidig, er Leandro Castan. Stopperkjempen har slitt med spilletid og form etter at han kom tilbake fra hjerneoperasjon, og gjennomfører onsdag en medisinsk sjekk i forbindelse med en låneovergang til Sampdoria. «Alt er avklart med Sampdoria, utover det kan jeg ikke si så mye,» sa Castan på vei inn til medisinsk sjekk (som i dette tilfellet kanskje ikke er en formalitet som det vanligvis er).

WhatsApp-Image-2016070614-900x444

Da har ballen offisielt begynt å rulle for Romas mercato. I dag har klubben også sendt inn kontraktene til den brasilianske keeperen Allison og Moustapha Seck. Sistnevnte er en 20 år gammel senegaleser som ankommer Roma fra ingen ringere enn byrival Lazio.

Det er ventet at mye kommer til å skje fremover, da spesielt med hensyn til forsvaret. Nærmest virker Roma en overgang til Barcelonas Thomas Vermaelen og kontraktsløse Martin Caceres. Inters Juan Jesus og Juventus Daniele Rugani figurerer også i ryktespaltene.