Overganger og rykter, 11/7.

«Da har vi begynt vårt mercato», sa Mauro Baldissoni i kjølvannet av de de respektive presentasjonene av ankomne Mario Rui og Gerson i helgen. Sånn smått, iallfall. Det er fremdeles et gapende hull som må tettes i forsvaret, og det gjenstår også å se hvor de lovende ungguttene Sanabria, Ponce og Paredes vil befinne seg neste sesong.

Først av alt er det med tristhet i hjertet at man kan melde at Leandro Castan offisielt har gått på lån til Sampdoria for den kommende sesongen. Brasilianeren, en favoritt blant mange fans, har ikke helt funnet tilbake til toppnivået han holdt før den tragiske sykdommen som førte til at han måtte gjennomgå en hjerneoperasjon mot slutten av 2014. På den positive siden kan dette selvsagt bety at Castan vil få mer spilletid på jevnlig basis, og at han kan komme tilbake til Roma etter endt lån som en gjenoppstått og hjemvendt klippe av en forsvarsspiller.

Corrierre dello Sport melder at Sampdoria og Ferrero også skal være interessert i  å sikre seg den andre Leandro, nemlig Paredes – spesielt ettersom Bolognas Diawara virker nær en overgang til Roma. Dog virker det som om partene er relativt langt unna hverandre for øyeblikket (og godt er det). For Ponce sin kan det set ut som at den unge argentineren vil gå samme rute som Antonio Sanabria gjorde i fjor, nemlig et lån til Sporting Gijon for å få med seg erfaring og spilletid. Sanabria var svært nære en overgang til Celta Vigo forrige uke, men forhandlingene ser ut til å ha stoppet opp noe – Tottenham skal fremdeles være interessert.

Celta Vigo var også en destinasjon mange så Adem Ljajic ende opp forrige uke. Nå kan serberen være på vei til Torino i stedet, sammen med Iago Falque. For Ljajic skal det dreie seg om et fullstendig salg, mens det er noe mer usikkert hva intensjonen er rundt Falque.

Lykke til, Sabatini!