Stallen per dags dato

EM er endelig over og en kan endelig begynne å fokusere på klubbfotballen igjen og mye har skjedd i Roma under fotballfesten i Frankrike.  romalag2015

Overgangsvinduet åpnet 1. juli og allerede har mange måtte forlate Roma, mens nye har blitt hentet inn. Allerede 16.- 17. august starter sesongen for Roma da det er klart for Champions League-playoff, så det er ikke mer enn en drøy måned til alvoret starter. Til info starter Serie A siste helgen i august, terminlisten vil bli trukket 25. juli.

Spalletti og spillerne er samlet på treningsleir i Pinzolo og har begynt oppkjøringen til Totti sin siste sesong. Alle spillerne er samlet bortsett fra EM-spillerne Nainggolan, El Shaarawy, De Rossi og Florenzi som har ferie. Her er oversikten over hvordan det står til i hvert ledd per dags dato (11/7):

 

Keepere:

Tilgjengelige spillere: Alisson (23), Skorupski (25), Lobont (38)alisson

Spillere borte: De Sanctis (kontrakt utløpt), Szczesny (låneavtale utgått)

Den brasilianske landslagskeeperen Alisson er hentet inn denne sommeren fra Internacional. Det spørs om Spalletti føler seg trygg på å ha han som førstekeeper allerede eller om Sabatini skal ordne et nytt lån for Szczesny slik at brasilianeren kan få ett år med erfaring i den evige stad som andrekeeper. Skorupski gjorde sine saker bra på lån i Empoli forrige sesong, men ble skadet på slutten av sesongen og måtte igjennom en operasjon. Hvis Szczesny ikke blir hentet tilbake igjen så vil nok Skorpuski bli 2. keeper for Roma denne sesongen. Bogdan Lobont har vært Romas «nummer 1» siden 2009 (!) og står i prinsippet uten kontrakt, men er med på treningsleiren til Pinzolo og vil etter alle solemerker få ett år til som tredjekeeper.

Forsvar:

Tilgjengelige spillere: Torosidis (31), Manolas (25), Rüdiger (23), Gyomber (24), Zukanovic (29), Emerson (21), Mario Rui (25), rui

Spillere borte: Digne (låneavtale utgått), Maicon (kontrakt utløpt), Castan (lånt til Sampdoria)

Rüdiger ble skadet i forbindelse med EM-oppkjøringen for Tyskland og fikk ikke vært med, er nå i rehabiliteringsfasen, men vil nok miste en del av sesongstarten. Det ser dermed tynt ut på midtstopperplass med Manolas, Zukanovic og Gyomber frem til Rüdiger er klar igjen. Gyomber er blitt kjøpt og Emerson har blitt lånt for en ny sesong. Ingen avtale foreløpig for Digne som ser ut til å forsvinne for godt etter ankomsten av Mario Rui. Torosidis har tydeligvis imponert såpass i Roma-trøya at flere engelske og italienske klubber er etter han og vil muligens forsvinne. Roma vil nok også ha han bort ettersom han nå faktisk tjener mer penger enn Totti. Med Maicon borte og muligens også Torosidis trengs det i hvert fall en ny høyreback på plass, Florenzi er jo ikke en naturlig høyreback, men figurerte der forrige sesong. En ny midtstopper og høyreback må i hvert fall inn og det er mest sannsynlig hovedprioriteten nå.

Midtbane

Tilgjengelige spillere: Paredes (22), Vainqueur (27), Strootman (26), Gerson (19), De Rossi (32), Nainggolan (28), Florenzi (25)gerson

Spillere borte: Pjanic (solgt til Juventus), Keita (kontrakt utløpt), Ucan (låneavtale utløpt)

Paredes er tilbake fra lån i Empoli og Strootman er tilbake for fullt etter to års skademareritt. Spennende Gerson har blitt hentet inn og Nainggolan takker nei til alle tilbud som kommer. Kommer det inn en god høyreback så blir nok Florenzi fast inventar på midtbanen igjen. Midtbanen ser sterk ut til tross for at Pjanic er solgt, men det er noen spørsmålstegn rundt dette leddet. Er Gerson god nok til å spille fast allerede, kommer Strootman tilbake på det nivået han var på, hvor mye har Paredes vokst i Empoli og er han bra nok for Roma? Sabatini er ikke nødt til å gjøre noe med midtbanen med mindre noen forsvinner.

Angrep:

Tilgjengelige spillere: El Shaarawy (23), Perotti (27), Salah (24), Iturbe (23), Dzeko (30), Totti (39)

Spillere borte: Doumbia (lånt til Basel)

(Etter alle solemerker borte): Ljajic, Falque, Sanabria

Her har det ikke skjedd så store forandringer. Iturbe kommer tilbake fra lån og vil nok ta benkeplassen til Falque som er på vei ut portene på Trigoria sammen med Ljajic til Torino. En kan klage på mye fra forrige sesong, men angrepet var ikke en av de tingene. Roma ble mestscorende i Serie A og kun Barcelona, Real Madrid og PSG scoret mer enn i Roma i de 5 største ligaene forrige sesong. El Shaarawy er hentet inn på permanent basis og det blir nok den eneste «signeringen» i dette leddet. Blir spennende å se om Dzeko greier å løfte seg fra forrige sesong, eller om han blir solgt. Bosnieren selv virker i hvert fall veldig innbitt på å slå tilbake fra forrige sesongs skuffelse. tottiiturbe