Solgt!

En av spillerne Roma regnet med å cashe inn på i sommer var paraguayanske Antonio Sanabria. Nå har den 20 år gamle angriperen signert for Real Betis.

Sanabria ankom Italia i januar 2014, etter at Barcelona og Roma lenge hadde kranglet om hvorvidt sistnevnte skulle betale ekstra kompensasjon for overgangen eller ikke. Men Sanabria endte ikke opp i Roma med det første, han ble nemlig «parkert» i Sassuolo ettersom Roma ikke hadde plass i sin utenfor EU-kvote.

Sanabria spilte senere for Romas primaverlag, ispedd et par sporadiske innhopp på a-laget. Forrige sesong gikk spissen på lån til Sporting Gijon i La Liga, der han noterte seg for 11 mål, inkludert to hattrick. Dermed ble unggutten het på overgansmarkedet og nå har altså Real Betis signert Toni.

Avtalen er av det noe innviklede slaget, men lyder slik: Real Betis kjøper Sanabria for €7.5 millioner. Dersom Betis skulle finne på å selge Sanabria videre i fremtiden vil Roma motta halve kjøpssummen. Som Real Madrid gjorde det da de sendte Alvaro Morata til Juventus, har Roma fått med en tilbakekjøpsklausul i avtalen. Den innebærer at Roma når som helst i løpet av de tre neste sesongene kan kjøpe tilbake Sanabria. Prisen lyder på €11 millioner de to første sesongene, og på €14.5 dersom Roma henter Sanabria «hjem» tre sesonger frem i tid.

In bocca al lupo, Toni!