Ljajic og Falque forlater Roma

Mandag kveld forsvant ytterligere to spillere fra Roma.

Ikke lenge etter at Tony Sanabria dro fra Roma for å mønstre på skuta til Real Betis, har Adem Ljajic og Iago Falque også forlatt den evige stad. De har imidlertid blitt værende i Italia, og reist nordover til Torino.

Det som var i ferd med å utvikle seg til en aldri så liten overgangssaga har med andre ord blitt løst. Det er først og fremst Ljajic som har vært vanskelig å ha med å gjøre i den sammenheng, for klubbens avtale med Torino har lenge vært på plass. Men Ljajic har ikke helt latt seg overbevise, og skal blant annet ha reist til Spania og Celta Vigo for å gjenommføre en medisinsk sjekk, uten å informere Roma. I pressen har det blitt spekulert i at manøveren var for å presse frem høyere lønn i Torino. Men nå er altså serberen på plass i nord-Italia.

Adem Ljajic ankom Roma før 2013/14-sesongen og endte sin karriere i giallorosso med 15 scoringer. I 2014/15 ble han også klubbens toppscorer, mens han forrige sesong var utleid til Inter, med vekslende hell. Nå har Roma fått €8.5 millioner for å gi fra seg rettighetene til angriperen, en sum som kan stige med ytterligere €0.5 millioner dersom Torino og Ljajic oppnår noen fastsatte mål.

Med seg på flyttelasset får han spanjolen Iago Falque. Falque fikk altså bare én sesong i Roma etter overgangen fra Genoa før han igjen byttet klubb. I en alder av 26 er Falque altså klar for sin niende klubb som seniorspiller, og det er femte gang han blir utleid.

Falque kom til Roma før forrige sesong, men bleknet etter en frisk start på sesongen. Ikke i nærheten av noen startellever hos Luciano Spalletti, og Sabatini og co. håper nok at spanjolen finner tilbake til formen han viste hos Genoa, slik at Torino benytter seg av utkjøpsklausulen, hvis sum er ukjent.

Da gjenstår det bare å ønske Ljajic og Falque lykke til i ny klubb!