Sabatini jobber med Szczesny og Nacho

Som mercatoet allerede har vist er det først og fremst de defensive posisjonene Roma etterstreber å styrke seg i. Allison, Juan Jesus og Mario Rui er allerede på plass, men stallen er fortsatt en midtstopper i manko etter at Rüdiger ble langtidsskadet og hedersmannen Leandro Castan dro på lån til Sampdoria.

Det er ingen hemmelighet at det er Real Madrids Nacho Fernandez Sabatini jobber med å lokke til Serie A. Et produkt av Real Madrids egen talentfabrikk har 26-åringen tilbrakt hele sin karriere på Santiago Bernabeú uten et eneste utlån. Men i en av verden største klubber er det trangt om plassene i startelleveren, og Nacho har fått begrenset med spilletid (ca. 15 kamper i snitt de tre siste sesongene). Midtstopperen, som også kan bekle begge backene, skal derfor nå være hyperaktuell for Roma.

Begge klubber har vært innstilte på å få avtalen i havn, men det har vært noen uenigheter om avtalens utforming. Roma har ønsket et lån med utkjøpsklausul, mens Real Madrid har ønsket et utlån uten sistnevnte klausul. Trolig ender klubben opp med å bli enige om en avtale der Nacho kommer på lån med utkjøpksklausul, mens Real Madrid har en tilbakekjøpsklausul, slik de hadde det med Alvaro Morata i Juventus.

I følge Skys transferguru Gianluca Di Marzio skal klubbene nå være enige om en avtale, og det er nå opp til Real Madrid-trener Zinedine Zidane å gi grønt lys for overgangen. Dersom franskmannen gir tommel opp blir Nacho Fernandez Roma-spiller innen kort tid.

Allison er allerede på plass, men som tidligere nevnt i sommer skal Roma fortsatt være fysne på å hente tilbake Szczesny på lån fra Arsenal. Polakken er bak Petr Cech i hierarkiet på Emirates, og de siste dagene skal de ha vært positive signaler fra Arsenal hva angår Romas muligheter til å hente polakken tilbake til Italia.

Du stusset kanskje over artikkelens første avsnitt som redegjorde for Romas defensive hull, ettersom både Ervin Zukanovic og Norbert Gyomber ikke var nevnt. Vel, begge to skal være på vei bort. Zukanovic, som bare har vært i Roma siden januar, skal være formaliteter unna en overgang til Atalanta, mens Gyomber er ønsket både av Palermo og nyopprykkede Pescara.

Ellers har ikke Martin Caceres satt navntrekket sitt på kontraktspapir hos en klubb enda, og det er grunn til å tro at Roma fortsatt vurderer uruguayaneren.