Totti: Jeg håper Roma finner en ny Totti

Francesco Totti går nå løs på sin 25. Serie A-sesong med Roma og snakker ut om den kommende sesongen som (muligens) blir hans siste i tillegg til å ta et knallhardt oppgjør mot utlendinger og spillere som går etter pengene. 

francesco-totti-roma-serie-a_3419340

 

Totti som blir 40 år om to måneder lot seg onsdag bli intervjuet av Gazzetta World, her er et utdrag:

 

Hva har gjort at du har blitt i Roma såpass lenge? 

Jeg har alltid elsket fargene og jeg har alltid ønsket om å kun bære denne drakta. For meg er dette det perfekte ekteskap. 

James Pallotta sier at dette blir din siste sesong. Planlegger du å fortsette?

Akkurat nå så er det mitt siste år. Det er normalt å se på denne sesongen som annerledes i forhold til de foregående. Jeg håper jeg kan jobbe hardt helt til slutten og forhåpentligvis oppnå noe viktig for klubben, selv om det er vanskelig.

Så du sier at du muligens fortsetter å spille selv etter denne sesongen?

Det kommer alltid en slutt, jeg må finne det rette øyeblikket. Når jeg ikke føler at ting er riktig for meg selv eller at jeg sliter eller at jeg ikke har lyst til å spille mer kommer jeg til å være den første til å si ifra at nok er nok. 

De fleste spillere uansett sport bytter klubb. Hva tenker du om det? 

Det er kanskje forskjellen på meg og alle andre. Det er ikke mange idrettsutøvere som følger hjertet sitt. De går et sted for å vinne mer og tjene mer penger. De er som sigøynere. 

Hvis jeg bare hadde tenkt må penger og finans, ville jeg ha byttet klubb for 10 år siden, jeg får mer respekt av det jeg gjør nå med Roma. For meg er det et annet valg, og det er for lidenskap, ikke penger. 

Hva tenker du om den nåværende situasjonen til italiensk fotball? 

Jeg håper de kan komme tilbake på et høyt nivå. De gjorde det bra i EM.

Idretten har forandret seg veldig mye. Nå er fokuseres det mer på penger. Spillere bytter lag oftere for å tjene mer penger. Det er mer business enn lidenskap.

Folk kommer på stadion for å ha det moro og se spillere som alltid spiller på det samme laget. Muligens de håper på en spiller som ikke forråder dem.

Se bare på hva som har skjedd nå med Higuain drar fra Napoli til Juventus. Det er en katastrofe. Men det er helt normalt nå som utlendinger kommer til Italia og har muligheten til å gå til et annet lag for å tjene mer penger.

Hvordan kommer italienerne tilbake på et høyere nivå?

De må endre mentalitet. Jeg tror de må fokusere mer på unge spillere. Det er så mange talentfulle som ikke får muligheten på grunn av utlendinger. Det er blitt mer viktig å ha utlendinger på laget enn italienere. Noen tror at hvis du henter en argentiner eller brasilianer at han vil bli som Maradona. Folk er mer fornøyd med det.

 

Er Roma som klubb italienske nok?

Hvis det var opp til meg ville jeg gått tilbake til gamledager hvor det var maksimum to utlendinger på hvert lag. Resten skal være italienere, kanskje to eller tre på banen som ikke er det. 

I laget snakker vi ikke en gang italiensk. Vi snakker engelsk. Spillere, trenere, massører… alle snakker engelsk. Alle er utlendinger nå. 

Hva er Roma uten Francesco Totti?

Jeg håper Roma kan finne en ny Totti. Det er ikke lett, for jeg har gjort mye. Men Francesco Totti vil alltid hjelpe Roma til å ha et godt lag, selv uten han på banen. 

 

Blir du redd av tanken over at du snart ikke skal spille noe mer?

Det er normalt. Det er livet mitt. Jeg har tilbragt 25 år på banen. Det er mitt hjem. Men jeg vet det er en slutt og jeg vet det er andre dører til mange spennende steder. Jeg vil absolutt ha lyst til å lære mer om disse mulighetene. Når tiden er inne vil jeg ta et valg.   

Hva ser du for deg å gjøre etter at du legger opp?

Jeg har blitt spurt om jeg vil være trener, men jeg tenker ikke på det. Det har vært interessant å se mine tidligere lagkamerater som la opp og begynte å trente. Muligens mentaliteten min endres og det plutselig blir interessant. Det er ikke det at jeg ikke vil bli trener, jeg ser det bare ikke for meg. 

Det er ikke noe jeg en gang tenker på. Men i livet er det mange overraskelser og en kan aldri si aldri. 

 

 

Hvordan ser du for deg å avslutte din karrière? 

Jeg ønsker å avslutte med å vinne noe, jeg ønsker å løfte et trofé. Jeg vil avslutte med stil. På den andre siden vet jeg at det ikke er lett. Men det er min drøm når jeg avslutter karrièren. tottiolimpico