Szczesny returnerer

Forrige sesongs skuddstopper Wojciech Szczesny er på det nærmeste klar for en ny sesong i giallorosso. Etter lange og til dels fremgangsfattige forhandlinger med Arsenal skal nå de to klubbene være enige om strukturen for en ny utlånsavtale.

Etter det Sky Italia erfarer skal de siste dokumentene mellom klubbene utveksles onsdag kveld, slik at en ferierende Szczesny kan slutte seg til Roma-troppen. I motsetning til forrige sesongs utlånsavtale skal Roma nå betale hele lønnen til polakken og i tillegg inkluderer avtalen en utkjøpsklausul. Denne skal være på rundt €16 millioner.

Dermed kommer Roma til å ha to målvakter som ikke har til hensikt å være andrevalg. Det blir med andre ord hard kamp mellom Szczesny og Allison om Spallettis gunst. Sistnevnte kommenterte polakkens ankomst slik: «Sesongen er lang. Vi trenger to sterke keepere.»

I annet transfernytt skal Roma være i forhandlinger med Bologna om den unge midtbanespilleren Diawara. Spilleren har nektet å trene med Bologna i sommer fordi en overgang til Valencia strandet. Nå skal Roma være klare til å hente unggutten til hovedstaden.

Leandro Paredes knyttes stadig til andre klubber. Det seneste, og mest obskøne ryktet, er at Juventus vil ha argentineren, for så å igjen leie han ut til Empoli. Spalletti, på sin side, hadde bare lovord om unggutten da han fikk spørsmål om den tidligere Boca-spilleren onsdag: «Paredes minner meg veldig om Pizzaro. Han har store kvaliteter med ball. Han er skapt for den rollen og vi trenger noen til å fylle den, en som kan kontrollere ballen og kontrollere spillet.» Og som vi alle husker var David Pizarro en ikke ubetydelig brikke under Spallettis første Roma-gjerning.

Avslutningsvis tar vi med at Juventus-angriper Simone Zaza kan være aktuell for Roma. Den skallede spissen, som mildt sagt er langt unna spilletid for tyvene fra nord, skal ha takket nei til en overgang til Wolfsburg fordi han ønsker å forbli i Serie A. AC Milan og Roma er klubbene som skal være interesserte i spissen som er mest kjent for et av EM-historiens mest tøysete straffespark.