Back-krise!

Da har ulykken igjen rammet forsvarsrekka til AS Roma. Antonio Rüdiger ble kneskadd i EM-oppkjøringen til Tyskland, og nå er det Romas nye venstreback Mario Rui som har fått smake kneulykken som ser ut til å henge over klubben.

Det var i en duell med Moustapha Seck på trening at portugiseren fikk en vridning i kneet. Vridningen resulterte i en korsbåndskade, og klubben har selv bekreftet at Rui har reist tilbake til Roma for å operere. Ingen rehabiliteringstid har blitt oppgitt av klubben, men det er rimelig å anta at Roma må greie seg uten Rui i høst. I beste fall er han ute i fire måneder.

I et allerede syltynt besatt forsvar kommer skaden til Rui høyst ubeleilig. Sesongens viktigste kamper står for døren om kun to uker, og den eneste rene venstrebacken Roma har er Emerson Palmieri, som Spalletti har foretrukket å bruke høyere i banen. Man kan også ta med nevnte Seck, men han er neppe tiltenkt noen rolle i førstelaget av noen på nåværende tidspunkt.

Dermed brenner det for alvor på dassen til Sabatini. Ryktene om hvem Roma skal ha inn for å erstatte Rui har allerede begynt å florere. Dodo ble tidlig brakt på banen av Sky Italia, som mente at klubben allerede hadde kontaktet Inter med tanke på en overgang for brasilianeren. Dette ryktet ble senere dementert av andre kilder som hevder at det ikke finnes noen mulighet for at Dodo returnerer til Roma. Vi setter vår lit til sistnevnte rykte, da å erstatte en kneskadet spiller med en spiller hvis kne er et eneste langt sorgens kapittel fremstår som en fryktelig idé.

Nye navn har dermed steget opp til overflaten. En plan skal være å hente inn en ny stopper litt kvikt (hvilket Roma må ha uansett) og plassere Juan Jesus ute på venstrebacken. Så får man stille et gedigent spørsmålstegn ved hvorfor en ny midtstopper ikke for lengst er på plass (hva skjedde egentlig med Nacho?)

Høyest på ønskelista over backer skal Manchester Uniteds Matteo Darmian stå. José Mourinho har varslet storrengjøring på Old Trafford, noe som kan gjøre mulighetene større. Men med sine enorme lommebøker som de kaster etter nye spillere, spørs det om ikke de røde vil ha mer penger for italieneren enn det Roma er villige til å tilby.

Langt mer realistisk er trolig Palermos Archaf Lazaar. Sicilianerenes kontrakt går ut neste sommer, og han trenger derfor ikke bli noen dyr mann for Roma. Lazaar skal også tidligere har vært i søkelyset til klubben. Ellers skal Inters Danilo D’Ambrosio være et alternativ. Inter skal i utgangspunktet ikke ønske å selge, men kan la seg friste av et dyrt lån med utkjøp på €7-8 millioner. Ellers blir Davide Santon fra samme klubb nevnt, men skadehistorikken tatt i betraktning fremstår ikke det som noen lys idé. Santon var tidligere i sommer klar for Napoli, men overgangen kollapset da han ikke bestod den medisinske sjekken. Allsidige og kontraktsløse Martin Caceres blir igjen nevnt, men spilleren selv slo fast tidligere i uka at han ikke kom til å signere for Roma.