Målte krefter mot Liverpool

Roma stilte med tilnærmet toppet lag i St. Louis og startet med følgende 11: Allison; Florenzi, Manolas, Jesus, Emerson; Strootman, Paredes, Nainggolan; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

Første omgang ble etterhvert en ganske underholdende affære med to lag som villig gikk i angrep. Edin Dzeko fikk en stor mulighet tidlig i oppgjøret, men satte ballen over fra kloss hold under press fra Liverpools Nathaniel Clyne. Bosnieren var nære litt senere da han på lekkert vis driblet bort Dejan Lovren i feltet, men avslutningen gikk til side for mål.

Liverpool bød også opp til dans og aller nærmest var Daniel Sturridge. Alene med Allison prøvde engelskmannen en chip, men Romas brasilianske sisteskanse fikk en arm på ballen og tok brodden ut av avslutningen.

Dermed var det Roma som kunne ta ledelsen i Missouri. Dzeko fikk ballen rett utenfor straffefeltet og tross press fra Lovren fikk Romas nummer 9 sendt avgårde et skudd. Markkryperen snek seg til side for Alex Manninger og Roma var i førersetet. Sterk avslutning av Dzeko.

Oppgjøret fortsatte å bølge frem og tilbake, før Liverpool utlignet på overtid i første omgang. En corner havnet hos Lovren som headet ballen tilbake på tvers av feltet. Der stod Sheyi Ojo helt alene og kunne enkelt stange inn reduseringen. Roma-spillerne ropte på offside, og målscorer Ojo var muligens noen millimetre på gal side av Edin Dzeko, men vanskelig å arrestere assistentdommer for den. 1-1 til pause i St. Louis.

Liverpool gjorde hele ti bytter ved pause, mens Roma ble stående med de samme elleve som startet oppgjøret.

17 forglemmelige minutter hadde passert da Leandro Paredes slo en nydelig crosser over til Florenzi på høyre flanke. Innlegget traff Dzeko, men headingen gikk rett på Mignolet. På returen dukket imidlertid Mohamed Salah opp, og egypteren kunne enkelt sende Roma opp i 2-1.

Umiddelbart etter scoringen gjorde Roma flere bytter: Salah, Florenzi, El Shaarawy, Nainggolan og Dzeko ble erstattet av Totti, Ricci, Torosidis, Gerson og Iturbe. Etter 75 spilte minutter kom ytterligere to bytter da Strootman og Manolas ga vei for Perotti og Gyomber. Kort tid etter erstattet Seck Emerson.

Ni minutter før full tid skjedde det endelig noe da Totti forsøkte et skudd i boksen. Den havnet rett i en forsvarsspiller, men ballen rullet ut til Ricci som rappet til på direkten. Dessverre for unggutten var Mignolet meget godt med på notene før Iturbe smalt returen over mål.

Etter 86 minutter vartet Allison opp med en kanonredning da Danny Ings forlenget et frispark med hodet. Roma-keeperen, med tilnavnet «The Beast», var på rett plass til rett tid og forhindret utligning.

Roma holdt stand i avslutningsminuttene og kan dermed innkassere nok en seier i sesongoppkjøringen. Av enkeltspillere viste Leandro Paredes (tross ny, dårlig hårfarge) mye bra fra sin dype posisjon på midtbanen. Han viste prov på overblikk og strålende pasninger, samtidig som han ivaretok sine defensive oppgaver, gjerne med sklitaklinger fra øverste hylle. Allison fremsto trygg de gangene han ble satt på prøve, mens Emerson Palmieri så ut til å forstå at han nå har en enestående mulighet til å få minutter når det virkelig teller.

Neste test for Roma blir natt til torsdag mot Montreal Impact.