Møter tidligere CL-vinner

Etter forrige sesongs 3. plass i Serie A må Roma ut i en playoff for å avgjøre hvilket gruppespill man skal spille i den kommende sesongen, og motstanderen ble FC Porto. 

porto

 

Kl. 12.00 ble playoff-kampene trukket i Nyon, og mange fryktet nok at Roma skulle trekke Manchester City som på papiret var det sterkeste laget av lagene Roma kunne trekke. Spallettis mannskap unngikk engelskmennene, men får det dog ikke lett mot FC Porto.

Fordelen er at returkampen spilles på Olimpico, det første oppgjøret i Porto spilles onsdag 17. august, og returkampen tirsdag 23. augsut. I mellom de to kampene sparkes Serie A i gang igjen og Roma tar i mot Udinese lørdag 20. augsut kl. 18.00.

Svak italiensk statistikk

Det har ikke gått helt veien for de italienske lagene i Champions League-playoff de seneste årene. I fjor rotet Lazio bort en 1-0 ledelse fra hjemmeoppgjøret mot Leverkusen og året før ble Athletic for sterke for Napoli. I 2013 slo Milan ut PSV etter at Udinese hadde blitt slått ut de to foregående årene og Sampdoria året før der igjen. Siden 2010 har kun 1 italiensk lag kommet seg igjennom Champions League-playoffen. 

Sist Roma var i playoff, dog til Europa League røyk de på hodestups ut mot Slovain Bratislava (1-2 sammenlagt) som var Luis Enriques første kamper som Roma-trener. Vi får håpe statistikken snur i år og at Roma slår Porto over to kamper og kommer til gruppespillet i Champions League. Skulle det (mot formodning) bli tap, så venter gruppespillet i Europa League.