Før Porto-Roma

Onsdag kveld kl. 20.45 spiller Roma endelig en offisiell kamp igjen, og for en kamp det blir!

porto

Hvem: Porto- Roma

Når: 17.08.16 kl. 20.45

Stadion: Estadio Do Dragao

TV: Viasat Sport

 

Etter forrige sesongs 3. plass i Serie A ble det klart at Roma måtte gjennom en play-off for å komme til gruppespillet i Champions League, og da trekningen ble foretatt frerdag 8. august ble FC Porto trukket opp som motstander. Porto var kanskje ikke den verste motstanderen man kunne ha fått, men det kunne absolutt blitt bedre og mange Romanisti satt nok igjen med en litt blandet følelse etter trekningen.

Få stjerner

Porto er et storlag og har vært i Champions League-gruppespillet de siste fem sesongene. De vant turneringen tilbake i 2004, men er på langt nær like dominerende i Europa nå som de var tidligere. Forrige sesong røyk de ut av gruppespillet i gruppe med Chelsea, Dynamo Kiev og Maccabi Tel Aviv. De røyk senere rett ut av Europa League i 16-delsfinalen mot Dortmund. I hjemlig serie ble det i likhet med Roma en 3. plass, et godt stykke bak Benfica og Sporting. I år leder de serien etter én runde spilt da de slo Rio Ave 3-1 på bortebane.

Porto har en ny trener for sesongen, Nuno Espirito Sanso og har allerede markert seg med å ekskludere «stjernene» Brahimi og Aboubakar som er på vei ut dørene sammen med blant annet Martins Indi. Inn i klubben har blant annet tidligere Inter-back Alex Telles kommer som debuterte i helgen med et rødt kort. Av andre spillere inn i sommer har Teixeira (Liverpool), Filipe (Corinthians) og Depoitre (Gent) kommet inn, sistnevnte kan ikke spille kampene mot Roma ettersom han allerede har spilt Champions League-kvalifisering for Gent denne sommeren.

Porto har de siste årene vært kjent for å dyrke talenter og selge de dyrt til andre toppklubber. Spillere som Hulk, James Rodriguez, Falcao, Jackson Martinez, Danilo og Mangala har alle blitt solgt for dyre summer de siste årene. Dagens stall har ikke mange stjernene og de beste fra forrige sesong (Brahimi og Aboubakar) er på vei ut dørene. De har ringreven Iker Casillas bakerst, ellers så håper nok Porto-fansen på at den unge spissen André Silva skal bli den neste store.

Troppen til Porto er skadefri og en vil nok se at ganske så likt lag som laget som stilte mot Rio Ave: Casillas; Pereira, Filipe, Marcano, Telles; Danilo, Herrera; Corona, André, Otavinho; Andé Silva

Tre gruppespill på rad?

Roma jakter sitt tredje gruppespill på rad i Champions League, men de to siste sesongene har Roma gått rett inn i gruppespillet uten play-off. For Roma har aldri spilt en Champions League-playoff før, de gjorde det dog i Europa League for 5 sesonger siden, men røyk hodestups ut for Slovian Bratislava under Luis Enrique.

Statistikken taler ikke for Roma før møtene mot Porto. Kun en gang i løpet av de seks siste sesongene har et italiensk lag vunnet Champions League-playoffen (Milan, 2013) og det er på tide at et italiensk lag igjen tar seg videre dette hinderet.

Spalletti har tatt med seg det han kan av mannskap til Portugal og kun langtidsskadde Mario Rui og Antonio Rüdiger må se kampen fra den evige stad. Bruno Peres ankom Roma i dag, men er naturlig nok ikke med i morgendagens kamp. Det er aldri lett å tippe lagoppstillingen i sesongens første kamp, men det kan virke som en kjører «safe» i morgen og velger Szczesny bak stengene foran en upørvd Allison. Forsvarsfireren får naturlig nok noen utskiftninger, og det er ventet at Juan Jesus tar venstrebacken og Vermaelen-Manolas danner stopperparet med Florenzi på høyresiden. På midtbanen får nok de mest rutinerte herrene plass med De Rossi, Nainggolan og Strootman. I angrep vil nok Salah og El Shaarawy ta hver sin vingposisjon med Edin Dzeko helt der fremme. Edin Dzeko har vist glitrende form i sommer og scoret 11 mål i løpet av de 5 treningskampene han har spilt.